Gruwelijke details over de speciale executiekamer van huurmoordenaar van El Chapo: “Wie binnenging, kwam nooit meer buiten”

Bron © The Independent

Een werknemer van Galvan poseert trots met zwaar geschut, dat Galvan doorgaf aan Marrufo, de huurmoordenaar van El Chapo. Foto: Manhattan US Attorney’s Office

Kartelinformant Edgar Galvan (41) heeft tijdens het proces van Joaquin ‘El Chapo’ Guzman in New York enkele opmerkelijke getuigenissen gedaan over de werking van de beruchten Mexicaanse drugsbaron. Vooral de details over huurmoordenaar Antonio ‘Jaguar’ Marrufo zijn huiveringwekkend. “Hij troonde mij ooit mee naar een huis waar de vloer helemaal in het wit betegeld was. Het was daar dat hij mensen van kant maakte”, verklaarde Galvan.

Het systeem in de moord- en executiekamer van de vaste huurmoordenaar van El Chapo was wansmakelijk efficiënt. De kamer was volledig betegeld, zodat Marrufo zo weinig mogelijk moeite had om alles schoon te maken, als het er wat extra bloederig aan toe zou gaan. In de vloer zaten allemaal gaatjes en putdeksels: een afvoersysteem om al het vuil zo onopvallend mogelijk te verwijderen. De muren waren geluidsdicht gemaakt, zodat zijn slachtoffers nog zo luid konden schreeuwen van de pijn, het zou hen niet kunnen redden. “Wie daar naarbinnenging, kwam nooit meer buiten”, getuigde Galvan tijdens de zitting.

Codetaal en kalasjnikovs

Galvan was als taxichauffeur in de drugswereld gesukkeld, nadat hij tijdens zijn scheiding Marrufo ontmoette in een nachtclub in 2007. Al snel gingen ze geregeld samen feesten en drinken, waarna hun vriendschap escaleerde en Marrufo Galvan bij de maffia trok. Als leider van het kartel Sinloa in Juarez nam hij Galvan mee in de duistere wereld van afrekeningen en internationale smokkel.

Samen hadden ze ook codetaal om zo snel en efficiënt mogelijk hun maffiapraktijken uit te voeren. “Wanneer hij me vroeg om ‘alle materialen om schoon te maken’, dan wist ik dat ik hem wapens moest leveren. Meestal kalasjnikovs. Want de mededeling ‘alle materialen’ betekende ook altijd dat iedereen van de rivaliserende bende eraan moest. Alles om van El Chapo een alleenheerser te maken in Juarez”, aldus Galvan.

En dat niet alleen. Toen de politie in 2010 een raid uitvoerde in het huis van een maffialid vonden de agenten 10 kalasjnikovs, een granaatwerper, kogelwerende vesten en munitie.

“Nooit gezien”

Sinds 2011 zit Galvan zelf in de gevangenis een celstraf van 24 jaar uit. Hij pleitte schuldig aan bezit van wapens en verdovende middelen, maar hij ontkende in alle talen dat hij ooit zelf de trekker heeft overgehaald. Al duikt er wel een bezwarende foto van één van zijn werknemers op, die enthousiast met één van Galvans kalasjnikovs poseert. Toch houdt Galvan zijn onschuld vol. Hij hoopt dan ook strafvermindering te krijgen door te getuigen tegen het kartel. Al zou hij El Chapo “nog nooit gezien hebben” tot op het proces.

Huurmoordenaar Marrufo zit achter de tralies in Mexico. Zijn moord- en executiekamer in Juarez in Mexico-Stad is verzegeld.

El Chapo zelf wordt momenteel aangeklaagd voor 17 onafhankelijke feiten, zoals wapenbezit, moord en drugshandel. Hij pleit onschuldig.

Play

bekijk ook

Marinier filmde inval bij El Chapo met GoPro op helm

Ontsnapte drugsbaron ‘el Chapo’ Guzmán weer gevangengenomen

Drugsbaron ‘El Chapo’ opgepakt

Door mrra
Meest recent