Luxelabel Moschino beschuldigd van racisme

Een ex-werkneemster sleept het Italiaanse modemerk Moschino voor de rechter. De reden? De racistisch getinte stigmatisering van zwarte vrouwen die over de vloer kwamen in een winkel van het label.

De Amerikaanse Shamael Lataillade beweert dat haar vrouwelijke manager in de Moschino-winkel in West Hollywood op een specifieke manier handelde als er een zwarte vrouw zonder dure juwelen of merkkleding over de vloer kwam.

In documenten die entertainmentsite TMZ in handen heeft, staan er meer details. Zo zou de manager die dames gelabeld hebben als ‘Serena’s’. Volgens de claim drong de bazin er bij de andere medewerkers in de winkel op aan om hetzelfde te doen en de klanten door de winkel te achtervolgen om te controleren of ze niets aan het stelen waren. En toen ze de winkel verlieten, zouden ze soms de nummerplaat van de vrouw in kwestie moeten noteren hebben.

Meer nog: Shamael, die zelf Haïtiaanse roots heeft, beweert dat ze vaak aan deze vrouwen moesten zeggen dat bepaalde items niet in voorraad waren, ook al waren ze wel in stock. Het luxelabel ontkent de alle aantijgingen en stelt dat alle klanten gelijk zijn, ongeacht hun etnische achtergrond.

Door vwh