Instagram-account van ex-Miss België gehackt: “De 10.000ste die me opnieuw volgt, krijgt een date”

Foto: BELGA

Het Instagram-account van de Brugse schone Romanie Schotte (21) is gehackt. De daders kaapten het profiel van de ex-Miss België, die zo in één klap meer dan 14.100 volgers zag verdwijnen. Een ramp voor Schotte zelf, maar het opent perspectieven voor wie altijd al eens met haar op date heeft gewild.

Instagram-account van ex-Miss België gehackt: “De 10.000ste die me opnieuw volgt, krijgt een date”
Foto: carlo coppejans

Als u op date wil met ex-Miss België Romanie Schotte, lees dan zeker verder. De Brugse schone moest onlangs een nieuw profiel op Instagram aanmaken nadat haar vorige gehackt werd en is daarom naarstig op zoek naar nieuwe “volgers”. Ondertussen heeft ze er al 3.300 verzameld op haar ­nieuwe profiel, maar vooral de 10.000ste mag zich binnenkort in de handen wrijven. Want die belooft Romanie mee op date te nemen. “Er mag wel een uitdaging aan ­vasthangen”, lacht ze.

Vooraleer haar account gekaapt werd, had Romanie Schotte nog 14.100 volgers op Instagram. Genoeg om een influencer te zijn. En die online invloed heeft voordelen: haar kledij wordt vaak gesponsord en ze rijdt zelfs in een ­wagen die ze mag gebruiken in ruil voor enkele posts.

De kater was dan ook groot toen haar profiel zondagmiddag plots geblokkeerd leek. Iemand had haar account gehackt en bood het bovendien te koop aan. Een jong Antwerps bedrijf kocht het profiel, maar bezorgde het (leeg) terug aan Romanie.

Intussen startte ze al met een nieuw account: @romanieschotte. En dat account is extra beveiligd. Haar eerste doel? Zo snel mogelijk weer de kaap van de 10.000 volgers halen, want dat geeft extra mogelijkheden op Instagram. “Meer dan twee dagen niet op Instagram kunnen, heeft me wel doen inzien hoe belangrijk dat toch voor mij is.”

Door tlg
Meest recent