Op pad met Greg Van Avermaet, die in Spanje zijn ploegmaats doet vloeken: "Het is beetje uit de hand gelopen"

In het Spaanse Dénia blikt Greg Van Avermaet vooruit op het voorjaar. TV Oost trok een dag mee in het spoor van de CCC-kopman, die zijn ploegmaats op trainingskamp niet spaart: "Het is een beetje uit de hand gelopen", geeft hij lachend toe.

Sinds december verblijft Greg Van Avermaet met zijn nieuwe ploeg in het Spaanse Dénia, waar hij in mooi weer dag in dag uit kan trainen. Soms met de groep, soms alleen. 

"Het zijn drukke dagen, maar ik kan daar als renner wel van genieten", zegt Van Avermaet. "Er is weinig stress en zo kan je goed werken om het niveau hoger te leggen. We zitten nu al een paar weken bij elkaar en er is een goede sfeer. We beginnen elkaar ondertussen al te kennen en ik heb er super veel zin in. Ik geloof in een goed voorjaar en hoop iets terug te geven aan de nieuwe sponsor.”

Van Avermaet stippelt als kopman ook vaak de trainingswegen uit, en dat hebben zijn ploegmaats geweten, want soms belanden ze zo op veredelde bergpaadjes. Onder anderen Guillaume Van Keirsbulck denkt er het zijne van "Wat is dat, man?" Nathan Van Hooydonck werd er cynisch van: "Toffe gast, echt plezant... Jongejonge!"

"Het is een beetje uit de hand gelopen", geeft Van Avermaet lachend toe na zes uur afbeulen. "Ik probeer altijd andere wegen te zoeken en af en toe bots je dan eens op een muur... Maar iedereen heeft zich geamuseerd."

Door hadd