12 dagen en bijna 100 uur verhoord, maar spijtoptant Veljkovic heeft nog niet genoeg geklikt

Bron © Het Laatste Nieuws

Foto: Photo News

De rol van spijtoptant Dejan Veljkovic (48), spilfiguur in operatie Propere Handen, is dan toch nog niet uitgespeeld. Na 96 uur -verdeeld over 12 dagen- te zijn verhoord zou de spelersmakelaar alles hebben gezegd wat hij weet over de wantoestanden in het Belgische voetbal, maar dat is niet genoeg. De speurders verplichtten Veljkovic om volgende week meer uitleg te komen geven. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Veljkovic heeft nog niet genoeg geklikt, vinden de speurders en dus wordt hij opnieuw opgevorderd. Er zouden hier en daar nog gaten in zijn verhaal zitten, zeggen gerechtelijke bronnen tegen Het Laatste Nieuws. “Volgende week moet meneer Veljkovic zich inderdaad opnieuw beschikbaar houden voor ondervraging”, bevestigt zijn advocaat Kris Luyckx tegen de krant. De raadsheer stelt niet te weten wat de reden is. “Mogelijk hebben ze een round-up gemaakt en verlangen ze nog enkele verduidelijkingen.”

Veljkovic, die zowat iedere voetbalbobo in het wereldje persoonlijk kent, sloot een deal met het gerecht. Hij deed de speurders elk professioneel contact uit zijn twintig jaar lange carrière uit de doeken. En belangrijker: hij gaf volledige inzage in zijn witte en vooral ook zwarte boekhouding. De uitkomst van die verhoren zou nefast zijn voor een hele hoop collega-makelaars, spelers en trainers.

In ruil zal het parket maximaal vijf jaar cel met uitstel vragen.

Door rrln
  • VOOR ABONNEES
    Meer voetbal