Koppel sleept televisiezender voor de rechter nadat die hen opvoerde als “lelijk” in een kerstfilm

Bron © The Guardian

Foto: Christmas Harmony

Het Amerikaanse televisienetwerk Lifetime heeft een rechtszaak aan zijn been nadat een koppel “lelijk” werd genoemd in de nieuwe kerstfilm Christmas Harmony.

Tijdens de kerstperiode hadden Setiam en Katherine Allah meer dan vijftig portretten naar familie en vrienden gestuurd. Op een nog onduidelijke manier belandde een van hun prentjes op de set van de film Christmas Harmony, die in november vorig jaar in première ging.

In een van de scènes gebruikt hoofdrolspeelster Harmony het portret om aan de muur te hangen, maar haar geliefde vraagt meteen om de foto weer weg te halen. Wanneer zij protesteert, antwoordt hij: “Ze zijn lelijk.”

Nadat de film voor het eerst op televisie was gekomen, kreeg de familie Allah vrijwel meteen telefoontjes van vrienden en familie om te zeggen dat ze hen herkend hadden. Daarom beslisten ze een rechtszaak aan te spannen tegen het televisienetwerk. Enerzijds omdat de foto zonder hun toestemming werd gebruikt, anderzijds omdat ze beledigd werden voor een goedkoop humoristisch moment in de film.

De film Christmas Harmony gaat over een songwriter die gedumpt wordt door haar beroemde vriendje, maar in haar thuisstad opnieuw de liefde vindt.

Door nadb