Anderlecht bevestigt terugkeer van Kara: “We halen niet alleen een toptalent terug”

© Photo News

RSC Anderlecht kan in het nieuwe jaar opnieuw een beroep doen op Kara Mbodji. De Senegalese verdediger speelde de voorbije vier maanden op uitleenbasis voor het Franse Nantes, maar daar moest hij na een conflict met coach Vahid Halilhodzic vertrekken.

Woensdag raakte al bekend dat Anderlecht en Nantes de laatste details over een terugkeer van de 29-jarige Kara naar paars-wit aan het regelen waren. Die deal is nu beklonken.

“Vandaag heeft de directie van RSC Anderlecht de overname van Kara Mbodji afgerond. In overleg met de speler heeft de directie beslist om Kara, die vier maanden op uitleenbasis voor FC Nantes speelde, terug te verwelkomen. Hij heeft de ploeg in Pinatar vervoegd en heeft al meegetraind met de groep”, bevestigt Anderlecht vrijdag op zijn website.

“Met Kara halen we niet alleen een toptalent terug naar het Astridpark”, vult sportief directeur Michael Verschueren aan. “Het is een ervaren speler, die in de verdediging de nodige maturiteit zal bijbrengen.”

Zie ook:

Kara had zich bij Nantes onmogelijk gemaakt nadat hij dinsdagavond tijdens de gewonnen competitiewedstrijd tegen Montpellier (2-0) in de clinch ging met coach Halilhodzic. Die haalde hem vroegtijdig naar de kant, waarna de verdediger de uitgestoken hand van zijn trainer weigerde. Vervolgens gingen de twee in de gang naar de kleedkamers ei zo na met elkaar op de vuist.

Kara werd door Nantes voor een seizoen gehuurd van Anderlecht, met aankoopoptie. De Senegalees kon zich bij bij de Kanaries echter nooit opwerken tot een basisspeler en bleef steken op acht officiële duels.

Tussen de zomer van 2015 en zijn transfer naar Nantes was Kara een vaste waarde bij Anderlecht. Vorig seizoen was hij wel lange tijd uit met knieproblemen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten