Schoolgebouw uit 1888 werd grondig gerenoveerd

IBO Ket in Kuregem huldigt nieuwe locatie in en stelt videoclip voor

© amg

In Anderlecht is donderdagavond de nieuwe locatie van de Buitenschoolse Opvang Ket in Kuregem voorgesteld. Dat gebeurde met een muziekproject van de kinderen zelf.

amaury michaux

Het gemeentelijk Nederlandstalige Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) Ket in Kuregem trekt van de Odonstraat naar de Ropsy Chaudronstraat en volgt hiermee basisschool Kameleon, die eerder al was verhuisd.

Om de kinderen in optimale omstandigheden op te vangen, heeft de gemeente de voorbije maanden onder andere kleutertoiletten en lavabo's geïnstalleerd en werden er ook werken uitgevoerd om de akoestiek te verbeteren. Bovendien werd het volledige schoolgebouw, dat dateert uit 1888, grondig gerenoveerd.

Gevaarlijk

“Het is een grote meerwaarde voor de kinderen en het personeel van IBO Ket In Kuregem dat de opvang zich nu op hetzelfde adres als de school bevindt. Zo vermijden we dagelijkse wandelrijen en bieden we meer kansen voor pedagogische samenwerking tussen de school en het IBO”, vertelt Elke Roex (SP.A), schepen van Nederlandstalige Onderwijs.

Ook Aline Gielis, verantwoordelijke van Ket in Kuregem is tevreden met de nieuwe locatie. “Het traject nam iedere dag veel tijd in beslag en was gevaarlijk. Dat gaf de begeleiders veel stress. De tijd die we uitsparen met de wandeling kunnen we nu investeren in leuke activiteiten. In de nieuwe locatie hebben we meer ruimte. Bovendien kunnen we de faciliteiten van de school gebruiken.”

Muziekproject

Om de nieuwe locatie in te huldigen, werd donderdag het resultaat van een muziekproject van de oudste groep getoond. Vorig schooljaar hebben zij een zelf geschreven lied ‘Brussel is van ons’ op ukelele gemaakt in samenwerking met de volksuniversiteit van Communicatiecel Anderlecht.

De jongeren waren ook al te gast in de Ancienne Belgique. Met projectsubsidie van de Vlaamse Gemeenschapscommissie maakten de kinderen vorig trimester nog een bijpassende videoclip.

Die werd donderdagavond voorgesteld aan alle kinderen, ouders, partners en geïnteresseerden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten