Verjaardagsfeestje loopt compleet uit de hand: “Ze staken vuurwerk af in huis en maakten alles kapot”

Bron © Telegraaf, Doneeractie NL, Rotterdams Dagblad

Het had een fijn verjaardagsfeest moeten zijn voor de (bijna) 16-jarig Jamy, maar de avond liep helemaal anders voor het Nederlandse meisje. Een vriendin van de tiener had de aankondiging van het feest immers openbaar gedeeld. Tientallen ongenodigde gasten doken op in het huis van Jamy’s mama Samantha van der Burg in Rozenburg. “Ik hoorde van mijn dochter dat ze vuurwerk afstaken in huis en alles kapot maakten”, vertelt de moeder.

Het huis lijkt wel een slagveld. De droger en de koelkast zijn opgeblazen. De televisie ligt kapot op de grond. De kinderkamers zijn één chaos. De deuren en muren zijn vernield en beklad. Zelfs in de matrassen van de kinderbedden zitten gaten. Ook de spelcomputer van één van Samantha’s zonen is stuk. De jongen die in een rolstoel zit, had er samen met zijn moeder maanden voor gespaard. Van andere laptops, smartphones, bankkaarten en sieraden is geen spoor meer.

Ontroostbaar

Haar alleenstaande moeder met kinderen van 13, 13 en 1 jaar oud is er het hart van in. “Wie doet nu zoiets? Ik werk momenteel ruim 40 uur om na mijn scheiding het hoofd boven water te houden. Ik dacht eindelijk alles op een rij te hebben, maar niks is minder waar naar de nachtmerrie van afgelopen weekend”, reageert Samantha van der Brug droevig.

Ze had nochtans goede afspraken gemaakt met haar dochter. “Ik kende alle uitgenodigden persoonlijk én we hadden alle regels op voorhand in een groepsgesprek via chat overlopen. Ik gunde haar dit echt, omdat ze zestien werd”, reageert ze. Maar toen de uitnodiging openbaar werd gedeeld, was het hek van de dam. “Mijn dochter probeerde de ‘feestgangers’ nog uit mijn huis te zetten, maar dat lukte haar niet.”

Enorme schade

Ook de politie kwam tweemaal langs na klachten van de buren. Ondertussen is één 17-jarige jongen uit Spijkenisse aangehouden, zo meldt de Telegraaf. Maar de schade blijft enorm. De radeloze moeder is ondertussen zelfs een crowdfundingsactie gestart om de kosten van rond de 4.000 euro te kunnen dekken.

De situatie doet denken aan Project-X. In die film mondt een verjaardagsfeestje in iemands tuin uit in een massafuif die volledig uit de hand loopt, met tal van vernielingen en enorm veel schade.

Play

bekijk ook

Dit is het schokkende moment waarop verjaardagstaart plots in vuurbal verandert

Jongetje belt politie om hen uit te nodigen voor verjaardagsfeestje. Hun reactie is goud waard

Special guest op verjaardagsfeestje: mama beer en welp staan plots in de achtertuin met speelgoed te spelen

Door mrra
VOOR ABONNEES