Opnieuw schade onder ‘brokkelviaduct’: stuk beton in achterruit van wagen

  • Vrijdag viel tijdens een inspectie van de onderkant van het viaduct een stuk beton in de achterruit van een wagen op de Brusselsesteenweg.
Gent / Gentbrugge -

De achterruit van een wagen is vrijdagochtend beschadigd door een stuk beton dat van het E17-viaduct boven de Brusselsesteenweg in Gentbrugge viel. Het ging om een ongeluk tijdens een inspectie.

Het E17-viaduct boven Gentbrugge blijft de incidenten opstapelen. Vrijdagochtend raakte een wagen die onder het viaduct doorreed beschadigd door een stukje beton. Het stuk belandde in de achterruit van de wagen en verbrijzelde de ruit, blijkt uit een foto die Vlaams parlementslid Joris Vandenbroucke (SP.A) vrijdag verspreidt op foto. Niemand raakte gewond.

Eerder kwamen al vuistdikke stukken beton van de onderkant van het viaduct naar beneden. Net voor de kerstvakantie knalde een stuk beton door het dak van een bus van De Lijn, waarna de omgeving onder het viaduct volledig werd ontruimd en voor drie maanden afgesloten.

Hamer

Dit keer ging het om pech. Specialisten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de beheerder van de brug, waren vrijdagochtend bezig met een inspectie van de onderkant van het viaduct. Daarbij gebruiken ze hoogtewerkers en hamers om te controleren of stukken beschadigd beton los zitten.

“De rechterrijstrook van de Brusselsesteenweg was afgesloten voor de inspectie. Maar een stukje beton is toch op de linkerrijstrook terechtgekomen”, zegt Sylvie Syryn, woordvoerder van AWV. “Daar is het op de achterruit van een passerende wagen beland.”

De schade werd opgemeten en de inspectie werd stopgezet. “We bekijken of bij de volgende inspectie de beide rijstroken van de Brusselsesteenweg afgesloten moeten worden”, zegt Syryn.

Het viaduct wordt over meer dan een kilometer stukje per stukje geïnspecteerd om de schade in kaart te brengen. In 2020 start een grondige restauratie van het viaduct. De Vlaamse regering heeft er 20 miljoen euro voor opzijgezet.

Door Bert Staes
VOOR ABONNEES