Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Lees gratis verder >

Onze redacteur duikt de keuken in met een kookboek dat vooral veel tijd vraagt. Loont dat geduld?

KOOKBOEK OP DE ROOSTER

Onze redacteur duikt de keuken in met een kookboek dat vooral veel tijd vraagt. Loont dat geduld?

Time. Een jaar en een dag in de keuken, Gill Meller, uitgeverij Good Cook, 315 p., 29,95 euro.

Wil een recept of kookboek mijn aandacht, dan leiden maar twee wegen naar gegarandeerd succes: je hebt minder dan vijf ingrediënten nodig, of alles is binnen een halfuur te maken. Een kookboek met de titel Time dat “koken als manier om tijd te vieren” ziet, is dus een uitdaging voor mij.

Tijd vieren, maar ook vastleggen. “Elke keer als we iets lekkers koken, creëren we een herinnering”, zegt auteur chef-kok Gill Meller. En dát wil ik wel. Ik zou geld geven om à la recherche du temps perdu ...