Zo klonk Trump in 2016 over zijn muur met Mexico en zo klinkt hij er nu over: “Nooit gezegd dat Mexico zou betalen”

Bron © NowThis, YouTube, Fox, Belga

Toen Donald Trump slechts een presidentskandidaat was, probeerde hij heel wat stemmen te ronselen met zijn befaamde muur om Mexicaanse migranten tegen te houden. Tijdens campagnes riep hij klaar en duidelijk dat Mexico die muur zou betalen - “voor de volle honderd procent” - maar die woorden zijn volgens de 45ste president van de Verenigde Staten “fake news”. Een nieuwsbericht uit 2016 spreekt dat statement van donderdag echter volledig tegen.

Net voor hij donderdag naar de grens met Mexico trok, zei Trump tegen journalisten dat hij nooit heeft gezegd dat Mexico zou betalen. En als hij al zoiets zou hebben gezegd, bedoelde hij “uiteraard niet dat Mexico een cheque zou uitschrijven”. Maar toen hij 2016 in een nieuwsuitzending van Fox verscheen, waagde hij zich echter wel aan die populistische woorden: “Op een of andere manier zullen ze betalen. Misschien geven ze ons wel een cheque tegen de tijd dat ze zien wat er gebeurt.”

LEES OOK. Trump brengt bezoek aan grens met Mexico

Play

bekijk ook

“Geef nooit op. Als er een muur in je weg staat, zorg dat je aan de andere kant komt”: oude speech van Trump duikt op pijnlijk moment op

Experts en critici vrezen dat “rockster” Trump geheime informatie lekte door verrassingsbezoek aan troepen in Irak

Trump beantwoordt vragen van kinderen: “Je bent zeven en gelooft nog in de Kerstman?”

Door pjv
VOOR ABONNEES