DAKAR. Tweede ritzege voor Loeb, Al-Attiyah vergroot voorsprong

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Sébastien Loeb (Peugeot 3008 DKR) heeft vrijdag de vijfde rit gewonnen in de Dakar bij de wagens. Loeb had bij aankomst in Arequipa 10:22 voorsprong op Nasser Al-Attiyah (Toyota Overdrive Racing). Stéphane Peterhansel (MINI John Cooper Buggy) is de verliezer van de dag en ziet in de stand Al-Attiyah zijn voorsprong vergroten tot 24:42. Jakub Przygonski en Tom Colsoul (MINI John Cooper Works) reden de vijfde tijd en waren 26:17 trager dan Loeb. In de stand blijft het duo vierde, maar ze voelen de hete adem van Sébastien Loeb die nadert tot op 1:48.

Nadat Carlos Sainz (MINI John Cooper Buggy) eerder deze week een wiel van zijn MINI afbrak en alle kansen op een tweede opeenvolgende eindzege als sneeuw voor de zon zag verdwijnen, zette de Spanjaard alles op ritzeges. De Spanjaard begon goed aan de etappe, maar na 200 km moest hij de rol lossen. Uiteindelijk reed Sainz als achtste over de finish en verloor hij 43:06 op voormalig teamgenoot en ritwinnaar Sébastien Loeb.

Na de pech van Sainz nam Sébastien Loeb over, hij reed zienderogen weg van de concurrentie. Nasser Al-Attiyah en Stéphane Peterhansel bleven de ganse dag in elkaars buurt tot de Fransman op het einde van de rit veel tijd verloor. Peterhansel bleef aan kilometer 478 meer dan 5 minuten stilstaan op een plaats waar Loeb, Al-Attiyah en Roma eerder ook al gestopt waren maar veel minder tijd verloren. Bij aankomst in Arequipa moest Monsieur Dakar 15:47 inleveren op leider Al-Attiyah. Vlak voor de rustdag is dat toch wel een opdoffer voor dertienvoudig winnaar (6 zeges bij de motoren en 7 bij de wagens) Peterhansel.

    Meest recent