Naam van Ivanka Trump circuleert voor voorzitterschap Wereldbank

© AP

De naam van Ivanka Trump, dochter van, circuleert als vervanging voor Jim Yong Kim aan het hoofd van de Wereldbank. Dat bericht de Financial Times vrijdag. Ivanka werkt momenteel in het Witte Huis, als naaste medewerker van de Amerikaanse president.

Voor de post bij de Wereldbank zal zij het waarschijnlijk moeten opnemen tegen David Malpass, een hooggeplaatst medewerker van het Amerikaanse ministerie van Financiën, tegen voormalig ambassadrice bij de VN, Nikki Haley, en de voorzitter van het Amerikaanse agentschap voor internationale ontwikkeling Mark Green.

Bij het Amerikaanse ministerie van Financiën wilde men enkel kwijt dat men “een aantal aanbevelingen voor goede kandidaten heeft ontvangen”.

De 59-jarige Jim Yong Kim kondigde maandag verrassend zijn ontslag aan, dat op 1 februari ingaat. Hij gaat aan de slag bij het investeringsfonds Global Infrastructure Partners.

De kandidaturen voor zijn vervanging moeten tussen 7 en 14 februari worden ingediend. De benoeming zou voor begin april moeten gebeuren. Aan het hoofd van de Wereldbank staat traditioneel een Amerikaan, terwijl het IMF geleid wordt door een Europeaan.

Aangeboden door onze partners