Goffin droomt van wedstrijd tegen Djokovic op Australian Open, maar blijft realistisch

Foto: AFP

Een 1/8ste finale tegen Novak Djokovic, daar droomt David Goffin (ATP 22) van. “Maar ik blijf realistisch. Ik heb slechts één officiële wedstrijd gespeeld sinds de US Open van vorig jaar”, zei hij gisteren op de persconferentie. “Sinds drie dagen gaat het veel beter met mijn elleboog. Gelukkig, want ik zat wel met twijfels toen ik eind december plots weer last kreeg. Daarom speel ik nu met een lange mouw aan de rechterarm. Het zorgt voor een soort geruststelling.”

Maar: “Ik heb geen hoge verwachtingen, het vertrouwen is niet groot. Gelukkig kon ik in Doha wat ritme opdoen in het dubbelspel. Het gaf mij de gelegenheid om opnieuw belangrijke punten te spelen.”

Eerste hoofdtabel voor Bonaventure

Ysaline Bonaventure (WTA 158) pakte voor het eerst in haar carrière een stek op de hoofdtabel van een grand slam. De 24-jarige linkshandige uit Stavelot rekende in haar derde en laatste kwalificatiepartij met 6-4 en 6-3 af met de Nederlandse ­Hogenkamp (WTA 168).

Kimmer Coppejans (ATP 216) van zijn kant sneuvelde in extremis met 4-6 en 2-6 tegen de Italiaan Stefano Travaglia (ATP 139).

Door sfa, pdk
  • Meest recent