Wout van Aert verkent onverwacht BK-omloop: “Ideaal voor een kampioenschap”

Woensdag paste hij nog voor de officiële verkenning wegens te druk, maar zaterdag kwam Wout van Aert alsnog het BK-parcours verkennen. De titelverdediger zag dat de omloop er modderig bijlag. “Het zal enorm zwaar zijn.”

 

De wereldkampioen stond ook even onze man te woord. “Het is heel lastig. Prachtig parcours wel, maar het zal enorm zwaar zijn. Technisch op de schuin kanten en geen recuperatie. Het is een eerlijk parcours, ideaal voor een kampioenschap. Ik denk dat dit er zeker mag zijn. Het wordt een lastig BK, het zal echt ‘stampen’ worden om hier Belgisch kampioen te worden.”

 

Oerlastig

“Oerlastig is het. Er zijn amper of geen stroken waar je kan recupereren. Het is veel lastiger dan ik had gedacht. Het is zwaar door de modder en tegelijkertijd ook heel technisch op de schuine kanten. Het is moeilijk om er recht te blijven omdat het er zo glad bij ligt, maar het is wel een mooi parcours, ideaal voor een kampioenschap. Ik vind het zeker wel de moeite, een kampioenschap waardig. De sterkste renner zal hier winnen, want het wordt echt stampen op bepaalde plaatsen.”

Van Aert kreeg overigens ook excuses aangeboden van Sporza, na een relletje vorige week over zijn startgelden.

 

 

Door Maarten Delvaux in Kruibeke, rahe
AANGERADEN