Wagen van Tom Boonen vliegt in brand tijdens 24 Uur van Dubai, Frédéric Vervisch pakt de zege voor Dries Vanthoor

Bron © BELGA

Frédéric Vervisch (Audi R8) heeft zaterdag de veertiende editie van de 24 Uur van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) op zijn palmares geschreven. Vervisch domineerde een groot deel van de race, met de Nederlander Rik Breukers en de Duitsers Christopher Haase en Dominic Parhofer aan zijn zijde. Dries Vanthoor werd met zijn team tweede. In de TCR-klasse leek het team van Tom Boonen lang op weg naar de zege, maar een technisch probleem gooide roet in het eten.

Het viertal Vervisch/Breukers/Haase/Parhofer won uiteindelijk met 607 afgelegde ronden. Vanthoor en co liepen in het begin van de race, door neutralisaties en een goede pitsstrategie van Vervisch en co, een ronde achterstand op en kregen die nooit meer ingehaald.

Tom Boonen (Audi RS3) reed, aan de zijde van landgenoten Radermecker en Magnus en de Fransman Perrin, lang aan de leiding in de TCR-race, maar zag een zege letterlijk in rook opgaan door een technisch probleem enkele uren voor de aankomst.

Wat de andere Belgen betreft: Van Dosselaer/Van Dosselaer/Houdhoofdt/Dierckx/Dierckx (BMW) wonnen in de A3-klasse. Verdonck/De Breucker/Gillion/Verhaeren (Mercedes) werden derde in de GT4 en de Belgen Van der Straten/Vanloocke/Close werden met de Duitser Haugg en de Luxemburger Putz vierde in de SPX.

    AANGERADEN