Opschudding in haven Zeebrugge: peperdure kraan die containers moet verplaatsen, gaat in vlammen op

Bron © eigen berichtgeving
Brugge -

Opschudding in de haven van Zeebrugge zaterdagochtend. Daar vatte een ‘reach stacker’, een kraan om containers mee te verplaatsen, vuur. De kraan - een toestel van tienduizenden euro’s - brandde volledig uit. Er vielen echter geen gewonden.

Het incident gebeurde zaterdagochtend rond 11.30 uur op de terreinen van P&O in de Zeebrugse haven. De ‘reach stacker’ was een container aan het verplaatsen toen die plots vuur vatte. Volgens verschillende getuigen weerklonk er ook een luide knal. Er vielen geen gewonden.

De vlammen sloegen al snel metershoog uit de peperdure kraan. Dat zorgde voor een grote, zwarte rookpluim die tot ver te zien was.

De brandweer snelde ter plaatse om de vlammen te blussen en kreeg de brand uiteindelijk onder controle. De spuitgasten konden echter niet verhinderen dat de kraan volledig in de vlammen op ging. Ook de container die op dat moment vervoerd werd, raakte ernstig beschadigd.

Het is niet duidelijk wat er op dat moment precies in de container zat. Vast staat wel dat het niet om gevaarlijke zaken ging.

Door tlg
AANGERADEN
Meest recent