Thibau Nys steekt hand in eigen boezem: “Iets te veel op mijn gezicht gegaan”

Na twee Belgische titels op rij bij de nieuwelingen, moest Thibau Nys – zoon van – ditmaal tevreden zijn met een bronzen plak. En tevreden wàs hij. “Ik denk dat er niet meer in zat”, gaf hij eerlijk toe.

“Ik had zelfs een goede dag. Maar op dit zware parcours en tegen twee jongens die een jaar ouder zijn, was dit het hoogst haalbare.” Helemaal in het begin van de cross leek Thibau Nys nochtans technisch de beste. “Ik deed inderdaad alles perfect”, beaamde hij. “Ik sneed de bochten goed aan, maar dan maak ik een kleine fout met grote gevolgen. Niets aan te doen. En twee ronden later ging ik nog eens serieus de mist in. Ga ik iets minder vaak op mijn gezicht op de schuine kant, zou een tweede plaats heel misschien gekund hebben. Maar het feit dat ik niet korter kon komen op de eerste twee zegt ook iets. Het was gewoon heel moeilijk. Zelfs met het grofste profiel en heel weinig druk in de banden, was het niet te doen.”

Toch blijft het een mooie prestatie. Van alle eerstejaarsjunioren was Nys hoe dan ook de beste. Het opent zelfs perspectieven voor de rest van het seizoen. Het WK op kop. “Ik hoop dat we daar een sneller parcours krijgen”, besloot hij. “Misschien dat ik dan iets meer kan doen.”

Reactie Ryan Cortjens

Reactie Witse Meeussen

Door Wim Vos
AANGERADEN
Meest recent