Isaac Kimeli loopt naar elfde plaats op Great Stirling XCountry, winst is voor Amerikaan Hillary Bor

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Isaac Kimeli heeft zaterdag de elfde plaats in de wacht gesleept op de Great Stirling XCountry in Schotland, een jaarlijks veldlooptreffen tussen de beste atleten uit de Verenigde Staten, Europa en Groot-Brittannië, dat met een eigen team aantreedt. De winst ging naar de Amerikaan Hillary Bor.

Na zijn zilveren medaille op het EK in Tilburg in december en de afzegging van Europees kampioen Filip Ingebrigtsen voor Stirling, werd Kimeli het speerpunt van Team Europe. In een wedstrijd over acht kilometer koos onze landgenoot ervoor om zich in de eerste kilometers constant rond de vijfde plaats te positioneren. Toen de Amerikaan Hillary Bor na iets meer dan vijf kilometer een tempoversnelling doorvoerde, kreeg Kimeli het lastig en viel hij stelselmatig terug.

Bor werd door de organisatie nog even de verkeerde kant op gestuurd en had het daardoor niet onder de markt, maar kon alsnog winnend afsluiten. Kimeli eindigde uiteindelijk op plaats elf, op 25 seconden van winnaar Bor.

In het teamklassement was de zege eveneens voor de Verenigde Staten, die het haalden voor Team Europe en Groot-Brittannië. Eerder op zaterdag werd Nina Lauwaert zestiende in de vrouwenwedstrijd. .

    AANGERADEN
    Meest recent