Evi Hanssen valt als eerste af in Nederlandse ‘De Mol’: “Geweldige ervaring, maar niks voor mij”

Foto: Geert Van de Velde

Evi Hanssen (40) is opgelucht. Opgelucht dat ze weer vrijuit mag praten na haar deelname aan het Nederlandse ‘Wie is de Mol?’. De Vlaamse presentatrice moest zaterdagavond al in de tweede aflevering en als eerste deelnemer de groep verlaten. Maar daar is ze, zo lijkt het, niet rouwig om.

“Opgelucht! Dat ik weer vrij mag praten, niet meer hoef te tellen hoeveel happen iemand van z’n broodje at en korte of lange tenen had”, schrijft Evi Hanssen op Instagram. De presentatrice nam dit jaar deel aan het negentiende seizoen van ‘Wie is de Mol?’, de Nederlandse versie van het Vlaamse succesformat dat vorige week bij NPO 1 van start ging.

“’Wie is de Mol?’ was een geweldig ervaring, maar niks voor mij. Ik hou van eerlijkheid en transparantie en niet zo van spelletjes. Lieve mede-mollers: love you! Dank je wel lieve mensen om te kijken!”

Onderschat

“Versta me niet verkeerd, ik heb veel gelachen en stuk voor stuk bijzondere mensen leren kennen, maar het psychologische aspect van het spel had ik totaal onderschat”, schrijft Hanssen in het dagboek waar elke afvaller bij ‘Wie is de mol?’ een tekstje in mag pennen.

Evi Hanssen valt als eerste af in Nederlandse ‘De Mol’: “Geweldige ervaring, maar niks voor mij”
Foto: Avrotros

“Ik had er zo’n 20 jaar naar uitgekeken om deel te nemen aan ‘Wie is de Mol?’ en daarom was het ook zo raar om te merken dat het programma, waar ik zo hard fan van was, toch echt niks voor mij bleek te zijn. Ik vond het heel verwarrend om mezelf voortdurend de vraag te moeten stellen of iemand nu oprecht geïnteresseerd was, of gewoon informatie van me wilde.”

Hoofdverdachte

Het constante spelletje was niets voor haar, leerde Hanssen tijdens haar kortstondige deelname. “’s Avonds vroeg ik ook aan de groep of we het misschien voor één keer niet over de mol konden hebben. Gek genoeg werd ik daardoor hoofdverdachte nummer één, waardoor ik een beetje buiten de groep viel. Of zat dat alleen maar in mijn hoofd?”

Bij de vragenronde maakte Hanssen in de tweede aflevering een beslissing die haar allicht een terugrit naar huis heeft bezorgd. Ze richtte al haar antwoorden op één persoon. “Ik wist dat ik daarmee een enorm risico nam, maar ik had er ook vrede mee als ik er op die manier uit zou moeten. En dat gebeurde ook.”

Door ehu