Gefascineerd door de Titanic? Binnenkort kun je het wrak bezoeken

© Instagram

Wie nog steeds in de ban is van de Titanic kan vanaf mei een bezoekje brengen aan het wrak dat op de bodem van de Atlantische Oceaan ligt. Dat wordt mogelijk gemaakt door Blue Marble Private, een Londens reisagentschap. Al hangt er wel een stevig prijskaartje aan vast.

flb

Het is ondertussen 107 jaar geleden dat de Titanic tegen een ijsberg knalde en zonk, maar het bekende schip blijft nog steeds heel wat mensen fascineren. Daar heeft de gelijknamige film uit 1997 van James Cameron natuurlijk heel wat mee te maken. Voor fans is er dan ook goed nieuws: wie het wrak wil bezoeken, dat pas in 1986 werd ontdekt, kan dat binnenkort.

Vanaf mei organiseert het Londense reisagentschap Blue Marble Private tours naar de Titanic. Het werkt daarvoor samen met OceanGate Expeditions, die hebben een onderzeeër gemaakt waarmee naar het wrak gedoken kan worden. Dat ligt meer dan drie kilometer onder de zeespiegel van de Atlantische Oceaan. De hele trip zal zo'n acht dagen duren, waarvan er drie dagen aan het schip worden besteed.

Kaper op de kust

Alleen is dat alles niet goedkoop, Blue Marble vraagt omgerekend zo'n 87.000 euro voor de reis, verplaatsingskosten naar Newfoundland niet inbegrepen. Al is er nog een kaper op de kust, ook The Bluefish wil in de periode 2019/2020 met tripjes naar de Titanic van start gaan, zij vragen 50.000 euro.

De eerste kaartjes zouden bij Blue Marble in elk geval al de deur uit zijn. Wie het wil meemaken, moet wel relatief snel zijn. Wetenschappers verwachten dat van de Titanic over vijftien à twintig jaar niets meer zal overschieten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook