Eerst een lachend kakske, nu gehackt: ex-Miss België Romanie Schotte krabbelt weer overeind op Instagram

Foto: BELGA

Nadat ze haar 14.000 volgers op Instagram kwijt speelde door een hacker is de voormalige Miss België Romanie Schotte opnieuw “trending”. In amper enkele dagen tijd kreeg ze 10.000 volgers op haar nieuwe profiel. “Dankuwel iedereen!”

Romanie Schotte (21) mag zichzelf opnieuw een “influencer” noemen. Nadat haar Instagram-account vorige week gehackt werd verloor ze in één klap haar meer dan 14.000 volgers. De Brugse schone besloot om vanaf nul te herbeginnen. Zondagmorgen rondde ze opnieuw de kaap van 10.000 volgers. “Fijn wakker worden, ja”, zegt ze met een brede glimlach. “Niet te geloven hoe snel het eigenlijk is gegaan. En eerlijk, het smaakt nog naar meer.”

LEES OOK. (+) Hoe een ‘lachend kakske’ sociale media op zijn kop zette (en ex-Miss België Romanie Schotte veel kan gaan kosten)

Hacker zorgt voor financiële klap

Voor de ex-Miss België was het vorige week behoorlijk hard schrikken toen ze plots niet meer op haar account van de populaire app geraakte. Onbekenden hadden die gehackt en vroegen “losgeld” om het profiel terug te kopen. Een vraag waar Romanie zelf niet op in ging. Haar profiel was voor haar nochtans meer dan belangrijk. “Ik rijd met een wagen die ik mag gebruiken in ruil voor enkele posts. En heel wat sponsors vinden mij via Instagram. Voor mij is dat echt wel zowat mijn uithangbord”, zegt ze.

Een behoorlijke digitale en financiële klap dus. Maar Romanie besloot om niet bij de pakken te blijven zitten en maakte een nieuw profiel aan: @romanieschotte. In onze krant koppelde ze er bovendien een uitdaging aan vast. Bij 10.000 volgers zou ze met één ervan op date gaan. De volgende dag werd ze uitgenodigd door Peter Van de Veire om samen de ochtendshow op radiozender MNM te presenteren. “Ik heb getwijfeld, want ik zit volop in de examens. Maar het was uiteindelijk geweldig om te doen. Die media-aandacht heeft mijn profiel uiteraard ook wel een boost gegeven. In één ochtend tijd had ik plots 4.000 volgers bij. En ook de show rond Miss België afgelopen weekend heeft een aardige duw gegeven.”

Opnieuw erbovenop

En zo wordt Romanie in amper enkele dagen tijd alweer door 10.000 mensen gevolgd. En daarvan heeft ze nu twee gelukkigen uitgeloot om met haar te gaan skydiven. “Indoor welteverstaan. Want ik weet niet als ik echt uit een vliegtuig zou durven springen. Maar ik heb de twee “winnaars” al gehoord en nu zullen we voor een datum kijken. Uiteraard zorg ik voor beeldmateriaal zodat de volgers het ook letterlijk een beetje kunnen volgen.”

Hoewel ze momenteel volop moet studeren blijft de telefoon van de ex-Miss momenteel niet stil staan. Maar daar maalt ze niet om. “Ik ben iedereen gewoon heel erg dankbaar. Er is geen enkele negatieve reactie gekomen. Dat is toch geweldig! En nu wil ik eigenlijk gewoon doorgaan. Nu neem ik 15.000 volgers als streefdoel en ook daar zal ik dan wel nog een uitdaging aan vastkoppelen. Dus vermeld je zeker mijn nieuw profiel @romanieschotte nog eens in je artikel, alstublieft?” Bij deze, Romanie.

Door tlg