Danscoach over nieuwsanker Hanne Decoutere: “Ze heeft een lichaam waar velen van dromen. Vergeet niet dat ze 38 is en 2 kinderen heeft”

Foto: DBA

Kan nieuwsanker Hanne Decoutere (38) de balletklassieker Romeo en Julia dansen in de choreografie van het Ballet van Monte-Carlo? Haar coach denkt van wel. “Ze heeft er het lichaam voor.”

Zes weken lang zien we in Hanne Danst hoe nieuwsanker Hanne Decoutere van Het Journaal haar dansdroom alsnog waarmaakt. Op 12 februari danst ze de balkonscène uit Romeo en Julia in het Concertgebouw Brugge. Dat de voorbereidingen letterlijk bloed, zweet en tranen hebben gekost, ziet u de komende weken in Hanne Danst.

Danscoach over nieuwsanker Hanne Decoutere: “Ze heeft een lichaam waar velen van dromen. Vergeet niet dat ze 38 is en 2 kinderen heeft”
Foto: Inge Kinnet

Haar coach Geneviève Van Quaquebeke (40), zelf jarenlang danseres op topniveau, heeft er vertrouwen in: “Op papier is deze dans voor Hanne een utopie. Maar na een heel lang gesprek met Hanne voelde ik de passie en de wil om dit te kunnen. Hanne zei: Ik wil en ik ga dit doen. Hanne is een perfectionist en heeft de wilskracht. Bovendien beschikt ze over een zeer goed lichaam. Dat meen ik: ze heeft het lichaam van een danseres waar velen van zouden dromen. Vergeet niet dat ze 38 is en twee kinderen op de wereld heeft gezet. Dan is het zeer bewonderenswaardig wat ze doet. Zelfs choreograaf Jean-Christophe Maillot van het Ballet van Monte-Carlo zei het tijdens de repetitie: Dit had ik niet verwacht. Ze dóét het toch maar, denk ik dan.”

Pas op 11 februari, de dag voor haar voorstelling, zal de choreograaf beslissen of Hanne Decoutere de choreografie op pointes of full-pointes mag dansen. Full-pointe betekent dat je op “volle punt” danst, met alle gewicht op je tenen. Het alternatief is demi-pointe of “halve punt”, waarbij je op tenen én de bal van je voet danst. Volgens coach Geneviève Van Quaquebeke hangt dat af van de kracht die Hanne kan uitoefenen: “Het moet lijken alsof het vanzelf gaat, dat is de uitdaging. De mensen komen naar het theater om weg te dromen, niet om iemand te zien afzien. Een beetje als een film, maar dan live.”

INFO

Hanne danstCanvas, 21.20 uur

Door tdl