Zware balans na aanslag op luxehotel loopt nog op: 21 doden, nog 19 mensen vermist

Bron © telegraaf, bbc

Foto: AFP

Twee dagen na de aanslag van terreurgroep al-Shabaab op een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi worden er nog negentien mensen vermist. Het dodental is inmiddels opgelopen naar 21. Dat meldt het Rode Kruis donderdag. De daders van de aanslag werden gedood door de politie.

De aanslag kostte aan zeker 21 mensen het leven. Tientallen anderen raakten gewond. Maar er zijn ook nog steeds 19 mensen vermist. Het is niet duidelijk wat hun lot is.

Zware balans na aanslag op luxehotel loopt nog op: 21 doden, nog 19 mensen vermist
Foto: REUTERS

Vijf terroristen vielen dinsdag het luxueuze complex binnen. Een van de mannen blies zichzelf op. De anderen werden woensdag door de politie gedood. Volgens lokale media werden nog woensdag ook twee mensen gearresteerd. Zij worden verdacht van betrokkenheid.

LEES OOK. Overlevende aanslagen 11 september sterft bij aanval op hotelcomplex in Kenia: “Hij was een jager”

De Keniaanse politie heeft intussen ook nog extra explosieven gevonden in het hotel. “We willen het grote publiek informeren dat bomexperts nog steeds de plek van het Dusit-incident (Dusit is het hotel waar de aanslag plaatsvond, red.) doorzoeken naar eventuele achtergebleven explosieven of booby traps die de gedode aanvallers achtergelaten kunnen hebben”, zei de politie op Twitter.

“Tot nu toe is een explosief gevonden en meegenomen voor ontploffing in een veilig gebied, aldus de politie, die ook zei dat paniek niet nodig is bij het horen van een ontploffing. “Het zal een veilige ontploffing zijn.”

Jeruzalem

De daders zijn soennitische extremisten van de uit Somalië afkomstige beweging al-Shabaab (de Jongeren) die al sinds 2006 dood en verderf zaait in Oost-Afrika. De groep zegt de aanslag te hebben gepleegd vanwege de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.

Door lbo
AANGERADEN