Red Flames zetten 2019 goed in: na gelijkspel tegen Spanje wordt Ierland geklopt in oefenpartij

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De Belgische nationale voetbalvrouwen hebben zondag op winterstage in het Spaanse Pinatar een oefeninterland tegen Ierland nipt gewonnen. De Red Flames haalden het met 1-0, na een doelpunt van youngster Elena Dhont op het kwartier.

Het was voor de 20-jarige Dhont de eerste treffer ooit in het Belgische shirt. De speelster van AA Gent mocht mee op stage als ‘High Potential’ en greep dus haar kans. De Flames versierden nadien nog enkele kansen, maar onder meer Julie Biesmans en Maud Coutereels lieten de 2-0 liggen.

De Flames stoomden zich de afgelopen week in Pinatar klaar voor 2019. Donderdag speelde België er in een eerste friendly 1-1 gelijk tegen Spanje. Naast de A-kern waren dus ook enkele ‘High Potentials’ mee op stage, jonge speelsters die volgens de technische staf de kwaliteiten hebben om het ooit tot A-international te schoppen.

Red Flames zetten 2019 goed in: na gelijkspel tegen Spanje wordt Ierland geklopt in oefenpartij
Foto: Photo News

Van 25 februari tot 7 maart nemen de Flames deel aan de Cyprus Women’s Cup. De maand nadien, van 2 tot 8 april, trekken Tessa Wullaert en co naar Los Angeles op oefenstage. Hoogtepunt wordt op 7 april een vriendenmatch in het Banc of California Stadium tegen de VS, in het vrouwenvoetbal een absolute grootmacht. Tussendoor, op 22 februari, vindt de loting voor de kwalificatiecampagne voor het EK van 2021 plaats. Die wedstrijden starten in het najaar van 2019.

  • Meest recent