Parijs-Roubaix: wildcards voor Wanty Groupe Gobert en Roompot Charles

Het podium van 2018. Foto: BELGA

Wedstrijdorganisator ASO heeft zonet bekendgemaakt welke teams op zondag 14 april zullen mogen deelnemen aan Parijs-Roubaix. De zeven wildcards gaan naar de vijf Franse procontinentale teams. Ook het Belgische Wanty Groupe Gobert en het Nederlands-Belgische Roompot-Charles zijn van de partij.

Dat betekent dat ook Niki Terpstra, het nummer drie van vorig jaar, van de partij zal zijn. De ex-renner van Quick Step verkaste in het tussenseizoen naar het Franse Direct Energie en moest dus rekenen op een wildcard van de organisatie. Ook André Greipel (Arkea-Samsic, red) kan op zondag 14 april van de partij zijn aangezien zijn team een uitnodiging heeft ontvangen.

Naast vijf Franse teams - Cofidis, Delko Marseille Provence, Direct Energie, Arkea-Samsic en Vital Concept - werden ook Wanty Groupe Gobert en Roompot - Charles uitgenodigd. Dit impliceert wel dat er geen plaats is voor Topsport Vlaanderen in de Helleklassieker.

De achttien teams van de World Tour - inclusief Lotto-Soudal en Deceuninck - Quick Step - hebben automatisch startrecht.

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent