Steenrijk en duizenden volgers, maar deze ‘Rich Kid of Instagram’ zal binnenkort de straat moeten vegen

Bron © Daily Mail

Foto: rr

Ze is de erfgename van een Italiaanse mijngigant en heeft op eigen kracht zo’n 87.000 volgers verzameld op Instagram. Die probeerde ze via haar pagina slangenlederen - en illegaal geïmporteerde - petjes en tassen aan te smeren, maar dat komt haar nu duur te staan.

Op haar Instagram-profiel struikel je over de dure auto’s en designerkleren, maar van de huiszoeking waarbij de politie 35 illegale petjes in beslag nam, is er geen spoor. Waarom zou ze dat ook posten, want, zoals de rechter het formuleerde: “Gooi er wat geld tegenaan en de problemen gaan vanzelf wel weg.” Helaas voor de Brits-Italiaanse Stephanie Scolaro kon dit probleem niet weggejaagd worden met geld.

Steenrijk en duizenden volgers, maar deze ‘Rich Kid of Instagram’ zal binnenkort de straat moeten vegen
Foto: rr

Scolaro werd aangeklaagd voor het illegaal importeren en verkopen van slangenleer. Petjes en tassen van echte pythonhuid vonden via haar nieuwe eigenaren voor de luttele som van een kleine 3.000 Britse pond. Ze importeerde die petten en tassen uit Indonesië, maar de douane is Duitsland sloeg alarm waarna er een huiszoeking plaatsvond bij Scolaro. De in beslag genomen goederen alleen zouden al zo’n 20.000 euro waard zijn, over de totale inkomsten uit haar illegale handeltje wordt nog een aparte zitting gehouden.

Rechter Michael Gledhill was scherp voor de 26-jarige erfgename en haar “egocentrische levensstijl”. “Dit is een jonge vrouw wiens leven, om allerlei redenen, volledig om zichzelf draait. Een van de redenen daarvoor is dat ze doorheen de jaren, haar hele leven lang, altijd gekregen heeft wat ze wilde.”

Scolaro moest ook een psychologisch onderzoek ondergaan waaruit bleek dat ze met heel wat demonen moet afrekenen. “Niemand lijkt zich te hebben gerealiseerd dat je moeilijkheden niet alledaags waren en aangepakt moesten worden. Je bent compleet losgeslagen en je hebt begeleiding nodig”, oordeelde de rechter. Waarop hij de jonge vrouw veroordeelde tot 160 uur gemeenschapsdienst die ze in de komende twaalf maanden moet verrichten.

Steenrijk en duizenden volgers, maar deze ‘Rich Kid of Instagram’ zal binnenkort de straat moeten vegen
Foto: rr

Play

bekijk ook

Dronken miljonairsdochters (15) maait agent omver en ramt politievoertuig met Mercedes

Het tragische moment dat miljonairszoon met zijn Porsche een geparkeerde auto ramt

Door nkdr
VOOR ABONNEES