B&B-uitbater omgebracht in Zottegem, echtgenote en dochter opgepakt

dvp

Zottegem -

De 61-jarige uitbater van een Bed & Breakfast aan de Mijnwerkersstraat Sint-Maria-Oudenhove, deelgemeente van Zottegem, is zondagavond met geweld om het leven gebracht. Zijn vrouw wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van moord. De 19-jarige dochter bleef ook een tijdlang aangehouden voor verhoor, maar mocht intussen beschikken.

De hulpdiensten werden rond 23 uur ter plaatse geroepen naar een woning in de Mijnwerkersstraat in Zottegem. Daar werd het overlijden vastgesteld van de 61-jarige man. Het afstappingsteam, het labo, de wetsgeneesheer, de onderzoeksrechter en het parket kwamen ter plaatse. Volgens de eerste vaststellingen blijkt dat de man op gewelddadige wijze om het leven werd gebracht. De feiten kaderen volgens de eerste vaststellingen binnen feiten van intrafamiliaal geweld.

(Lees verder onder de video)

Er werden twee personen opgepakt. Het ging om de vrouw en de dochter van het slachtoffer. De vrouw wordt dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van moord. Voor de dochter zijn er geen aanwijzingen van schuld. Zij mocht beschikken na verhoor door de politie. Het gezin baatte een bed and breakfast uit aan hun woning in de Mijnwerkersstraat in Sint-Maria-Oudenhove, een deelgemeente van Zottegem.

B&B-uitbater omgebracht in Zottegem, echtgenote en dochter opgepakt
Foto: dvp

Op de parking van de B&B in deelgemeente Sint-Maria-Oudenhove zijn wielklemmen geplaatst op twee voertuigen van de eigenaars. Ook de woning en de gastenverblijven zijn verzegeld.

B&B-uitbater omgebracht in Zottegem, echtgenote en dochter opgepakt
Foto: dvp

Een professioneel poetsbedrijf arriveerde maandagmiddag aan de woning.

Het parket weigert voorlopig meer te vertellen, omdat het onderzoek nog volop loopt.

De Koperen Pomp bestaat nog niet zo lang in Sint-Maria-Oudenhove, eerder baatten dezelfde uitbaters elders in de Vlaamse Ardennen een B&B uit. Naast logement bieden ze hun gasten de mogelijkheid aan om uitstappen te paard te maken. Het is de dochter die de tochten begeleidt.

Door dvp,tg
VOOR ABONNEES