Ex-model met terminale kanker vijf dagen voor huwelijk gedumpt via messenger “nadat ze ‘te dik’ was geworden door de medicijnen”

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Het droevige verhaal van een voormalig model gaat razendsnel viraal. De 24-jarige Emily Nicholson zou immers vijf dagen voor haar huwelijk gedumpt zijn door haar verloofde Jamie Smith. De jonge Britse vrouw beweert dat hij dat deed, omdat ze “te dik” was geworden door de medicijnen, die haar helpen vechten tegen haar dodelijke hersentumor. Dat schrijft The Sun.

Toen Smith haar vorig jaar ten huwelijk vroeg, was dat een lichtpuntje voor het voormalige model. Zij had immers net een zware diagnose gekregen: in haar brein zat een zware tumor, die niet meer genezen kon worden. Het verdict van de artsen was zwaar: ze vreesden dat Nicholson nog maar één jaar te leven had.

Haar modellencarrière moest ze meteen stopzetten, om zo snel mogelijk een behandeling te kunnen doorgaan. In enkele weken tijd moest het meisje verschillende medicijnen nemen, waaronder ook steroïden. En dat had zware gevolgen voor haar gewicht. Ze kwam maar liefst 30 kilogram bij in 6 weken tijd.

Op dat moment besloot haar verloofde om een eind te maken aan hun relatie, amper vijf dagen voor hun geplande huwelijk. Met een berichtje via Facebook messenger, nota bene. “Hij zei dat hij niet meer van mij hield op deze manier. Maandenlang had hij niets dan lieve woorden voor me en in die zes weken tijd was alles veranderd. Het kwam uit het niets, ik vond het absoluut verschrikkelijk”, zegt de terminaal zieke vrouw aan The Sun. Jamie zelf beweert dat hun breuk daar niets mee te maken had.

Nicholson wordt nu overladen door steunbetuigingen, om haar te steunen in haar zware strijd en haar moed in te spreken na de breuk. Haar verhaal gaat razendsnel viraal en sympathisanten hebben ondertussen al bijna 25.000 euro ingezameld, zodat ze een experimentele kuur in immunotherapie zou kunnen volgen.

Door mrra