Van een politieman met een frituur tot een kampioene kajakken: dit zijn de deelnemers van het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’

3.700 personen schreven zich in voor het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’, slechts 10 deelnemers krijgen hun perfecte wetenschappelijke match te zien. Maar wie zijn ze? En wat zijn hun interesses? Dit zijn de tortelduifjes die elkaar het jawoord gaven en in het huwelijksbootje stapten met een onbekende.

De ene heeft een boon voor roodharigen, de andere houdt niet van spleetjes tussen tanden. Er zit een ex-politieman bij die nu een frietkot én een bed & breakfast heeft, en een meervoudig Belgisch kampioene kajakken. De ene is zes jaar vrijgezel, de andere een jaar. Ze zijn met tien en ze hebben één geluk: ze zijn door de wetenschap gekoppeld aan de mogelijke liefde van hun leven. Al moet dat geluk nog blijken: vorig seizoen bleef slechts één van de vijf koppels van het VTM-programma Blind Getrouwd overeind. Op 28 januari kan het koppelen beginnen.

Joris Brauns (30) uit Antwerpen

Van een politieman met een frituur tot een kampioene kajakken: dit zijn de deelnemers van het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’
Joris. Foto: VTM

Nadat hij één jaar vrijgezel was, besliste de gedreven en gepassioneerde Joris om op zoek te gaan naar de ware liefde via de wetenschap. “Na een vrij lange relatie van iets meer dan vier jaar hebben we onze trouwplannen opgeborgen, omdat we een paar problemen hadden die niet opgelost raakten”, zegt Joris. In zijn toekomstige relatie wil hij minder perfectionistisch zijn en dat proberen loslaten ten opzichte van zijn partner.

Het had niet veel gescheeld of zijn avontuur had nooit kunnen beginnen. “Aanvankelijk lukte het niet me in te schrijven voor Blind Getrouwd door een technische fout op de website, maar als IT’er heb ik me daar niet door laten ontmoedigen”, lacht de dertiger, die zichzelf goedlachs en ondernemend noemt. Naast zijn job in de IT is hij ook nog banketbakker van opleiding. “Met dat bakken ben ik al sinds heel jong bezig. Zo maak ik heel graag frambozenbavarois.”

Daarnaast is hij heel sportief en avontuurlijk: zijn vrije tijd bestaat uit boksen, fitness en lopen, maar ook uit reizen en wandelen. “Ik ben heel graag buiten en in de natuur. Ik sport elke dag, vroeger in competitie. Ik deed aan rugby en thaiboksen, maar nu ik zelfstandig ben, wil ik geen risico’s meer lopen”, aldus Joris. Dat avontuurlijke kantje zoekt hij dan ook in zijn partner. “Fysiek heb ik het eerder voor een fijner type, ik wil een vrouw om mee buiten te komen, iemand met klasse. Ze moet goed kunnen praten, haar gevoelens durven te tonen en enthousiast in het leven staan.”

Lenny Janssens (36) uit Tielrode

Van een politieman met een frituur tot een kampioene kajakken: dit zijn de deelnemers van het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’
Foto: VTM

“Een realist met een open geest.” Zo omschrijft Lenny Janssens zichzelf. Hij is vast en zeker de kandidaat met de meest opmerkelijke loopbaan. “Zestien jaar werkte ik bij de politie, maar nu baat ik een frietkot uit in de regio van Mechelen. En ik heb een bed & breakfast”, zegt Lenny. En vrije tijd is er ook nog: “Ik ben voetbaltrainer bij een ploeg in tweede provinciale, regio Lokeren. En ik padel.”

Als hij daarnaast nog tijd heeft voor passies, dan zie je hem koken, uit eten gaan en reizen.“Ik ben ook graag bezig in de tuin, ik woon op de boerenbuiten, heb kippen en een kat.” Maar er is zeker nog plaats voor een vrouw. Zijn ideale vrouw heeft de juiste waarden en normen, is geen twijfelaar. Iemand met een zacht karakter, een warm hart en een avontuurlijk type dat niet op haar mondje gevallen is. “Ze moet weten wat ze wil. Tegelijk hou ik wel van het verlegen type. Bescheidenheid vind ik een grote kwaliteit bij een vrouw.”

Fysiek heeft hij één grote voorkeur: zo weinig mogelijk opsmuk. “Ik val op naturel, dat vind ik aantrekkelijk. Ik val ook op zuiderse, donkere types, ze moet een mooi en warm karakter hebben en goed opgevoed zijn”, besluit hij.

Tim Beer (35) uit Schoten

Van een politieman met een frituur tot een kampioene kajakken: dit zijn de deelnemers van het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’
Tim. Foto: VTM

3,5 jaar was hij vrijgezel, maar nu wil Tim de sprong wagen. “Ik zou mezelf omschrijven als sociaal, vlot, eerlijk en ambitieus. Maar ik kan wel geen ‘nee’ zeggen. Al ben ik soms koppig”, lacht hij. Tim golft, jogt, speelt padel en zwemt. Hij is een echte levensgenieter die graag uit eten gaat en geniet van een goed glas wijn. “Ik heb ook een hondje, Bessy, een Franse bulldog. Mijn partner moet niet de grootste dierenliefhebber zijn, maar het moet wel een béétje klikken.”

Tim is vooral op zoek naar een sociale vrouw die kan genieten van het leven. “Ik hecht veel belang aan familie en vrienden, het is dan ook belangrijk dat een partner daar ook goed mee om kan. Door een paar negatieve ervaringen in vorige relaties ben ik eerlijkheid nog belangrijker gaan vinden. Ik voel minder voor een vrouw die wantrouwig of jaloers is”, zegt hij. “Fysiek moet er aantrekking zijn, maar ik vind het innerlijke echt belangrijker. Blond of bruin maakt me niet uit, als ze maar een normaal voorkomen heeft, verzorgd is en een beetje sportief.”

Stijn Van Goethem (30) uit Stekene

Accountmanager Stijn is na vijf jaar vrijgezel te zijn op zoek naar een intelligente vrouw met humor, iemand die communicatief is en initiatief neemt. “Ik ben zelf maar 1 meter 73, ik heb liefst een vrouw die niet veel groter is. Voor de rest heb ik niet zo veel voorkeuren, maar ik val wel op roodharigen”, zegt hij. Al zijn er ook wel enkele afknappers. “Ik ben nogal anti roken. En het kan raar klinken, maar ik ben geen fan van spleetjes tussen tanden.”

Van een politieman met een frituur tot een kampioene kajakken: dit zijn de deelnemers van het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’
Stijn. Foto: VTM

Zelf is hij eerlijk, sociaal, zorgzaam, trouw én sportief als loper en fietser. Maar ook binnen zitten vindt hij leuk, want hij is een grote fan van sciencefiction, zowel boeken als films en series. “Alles van The Lord of the Rings, Harry Potter en Star Wars is goed. Ik ben wel niet het type dat zich verkleedt.” Al durft hij thuis wel eens slordig en koppig te zijn en vertoont hij heel wat uitstelgedrag. “De afwas blijft bij mij redelijk lang staan, ik laat kousen weleens slingeren, dat ligt niet echt in de weg als je vrijgezel bent. Maar ik ruim wel alles op als er bezoek is of als ik in een relatie zit”, lacht hij.

Victor Van Meerten (29) uit Arendonk

Als er één ding is waar Victor niet goed tegen kan, dan is het mensen die standaard te laat komen. Maar wanneer een vrouw van het leven geniet sociaal is, open en positief is ingesteld, dan is hij er helemaal klaar voor. “Mijn ideale vrouw is vrolijk en goedlachs, iemand die straalt. Fysiek heb ik niet echt één bepaald type”, zegt hij.

Van een politieman met een frituur tot een kampioene kajakken: dit zijn de deelnemers van het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’
Victor. Foto: VTM

Naast office manager in de elektronicasector is hij zelf ook echt een levensgenieter. Hij kookt graag, doet aan sport, is zeer sociaal en goedlachs, ook wanneer hij als deejay aan de slag is. Voor het programma was hij zes jaar vrijgezel. “Ik ben gewoon niet de juiste vrouw tegengekomen en heb er ook niet altijd voor opengestaan. Twee vriendinnen hebben me ingeschreven”, lacht hij. En aangezien één van zijn slechtst eigenschap is dat hij moeilijk ‘nee’ kan zeggen, zullen we hem vanaf volgende week maandag zijn jawoord horen geven in ‘Blind Getrouwd’.

Jolien Baeten (29) uit Etterbeek

De 29-jarige account manager in de medische en farmaceutische sector was bijna vier jaar single. Nu is ze toch klaar voor het avontuur. Letterlijk en figuurlijk, want Jolien is een avontuurlijk type dat graag op reis gaat, geniet van het leven en de natuur. “Ik heb al aardig wat gereisd, van New York tot Indonesië.” Ze is ook heel sportief: gaat lopen, doet aan muurklimmen, aan fitness, yoga en boksen. “Maar ik kan ook rustig in de zetel zitten genieten”, lacht ze.

Van een politieman met een frituur tot een kampioene kajakken: dit zijn de deelnemers van het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’
Jolien. Foto: VTM

Zelf is Jolien sociaal, lief en een echte doorzetter. Ze weet goed wat ze wil en is kritisch voor zichzelf. “Ik ben ook heel leer- en nieuwsgierig. Ik maak juwelen en heb me ook al een jaar op het breien gegooid, toen heb ik voor iedereen in mijn omgeving sjaals gebreid”, vertelt ze. Jolien hoopt een zorgzaam lief te vinden. “Iemand die graag lacht en niet bang is om affectie te tonen, zou ideaal zijn. Fysiek val ik niet op één type, hij moet mij doen lachen en ondernemend zijn. Liefst blauwe of groene ogen, groter dan ik (1 meter 69), een mooie glimlach. Ik ben erg gesteld op respect en eerlijkheid.”

Elke Voorspoels (37) uit Zwijndrecht

Van een politieman met een frituur tot een kampioene kajakken: dit zijn de deelnemers van het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’
Elke. Foto: VTM

Elke is product assistant bij een keten van modeaccessoires en was vier jaar single voor ze besloot blind te trouwen. “Ik heb veel dates gehad. Ook met toffe mannen, maar niet met die ene voor de rest van mijn leven”, zegt de 37-jarige. Haar ideale partner is een soulmate, die eerlijk is en gevoel heeft voor humor. “Ik val op mannelijke types, niet te afgeborsteld, maar wel sportief. Ik wil me beschermd voelen. Mijn ideale man is lief, een levensgenieter, grappig, zelfzeker, sportief, eerlijk, kan goed praten, is trouw, spontaan, respectvol, vindt vrienden en familie belangrijk.”

Zelf noemt ze zichzelf spontaan, sociaal, lief en warm. Al heeft ze wel één probleempje: “Ik ben licht verslaafd aan winkelen”, lacht ze. Daarnaast gaat ze graag op stap met vrienden en familie en is ze sportief . “Ik doe aan sport voor de lijn en om me goed in mijn vel te voelen, drie à vijf keer per week ga ik naar de fitness.”

Annelies Huibers (29) uit Kessel-Lo

Annelies was één jaar vrijgezel voor ze zich inschreef.“Ik ga elk jaar met een vriendin naar Marokko. We zaten op de luchthaven toen we een oproep zagen voor Blind Getrouwd. We schreven ons in met de afspraak: Als jij trouwt, ben ik getuige. Mijn vriendin haakte vrij snel af omdat ze iemand had gevonden”, zegt ze. Maar Annelies gaat wel door.

Van een politieman met een frituur tot een kampioene kajakken: dit zijn de deelnemers van het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’
Annelies. Foto: VTM

Als leerkracht techniek en lichamelijke opvoeding in het eerste en tweede middelbaar is Annelies vrolijk, sociaal en avontuurlijk. “Ik heb topsport kajak gedaan, op Europees niveau. Nu volg ik vooral groepslessen in de fitness. Ik ga ook wandelen, fietsen, ga trekken met de rugzak. Ik ben een doorzetter, al ervaren sommigen dat als koppig. Soms kom ik nogal scherp uit de hoek, maar ik zeg ook meteen hoe het ik het bedoel en dat is meestal positief”, lacht ze. Daarnaast is ze creatief, sportief, kookt ze graag, en vindt ze vrienden en familie heel belangrijk.

Zelf zoekt ze naar iemand die sociaal is en avontuurlijk. Iemand die kan genieten van de kleine dingen in het leven. Ze hecht veel belang aan humor en positivisme, mét een portie nuchterheid. “Ik wil iemand die verzorgd is en goed gekleed, want ik ga nooit buiten zonder een beetje make-up en een outfit die op punt staat. Ik ben 1 meter 65, maar hij mag een stuk groter zijn”, zegt ze.

Joke Zwanckaert (31) uit Gent

De Gentse Joke is leerkracht kantoor in het deeltijds onderwijs voor 15- tot 25-jarigen en leerkracht godsdienst in voltijds beroeps en technisch. Maar ze heeft onlangs ook haar diploma als kok behaald. In haar vrije tijd is ze een fervent reizigster en muziekliefhebster. “Ik werk in het weekend in de keuken van een restaurant. Ik ga geregeld naar concerten, eerder rock en alternatief. Ik heb een hond Nina, een Engelse bulldog en een geadopteerde kat Katja”, zegt ze.

Van een politieman met een frituur tot een kampioene kajakken: dit zijn de deelnemers van het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’
Joke. Foto: VTM

Als ze zichzelf moet beschrijven, noemt ze zichzelf “evoelig, openhartig, gedreven, sociaal en zorgzaam”. “Maar ik ben ook perfectionistisch en soms een twijfelaar”, zegt ze. Al weet ze heel goed wat ze wil. “Ik wil niemand met een eng wereldbeeld. Ik geef les in een school met leerlingen van diverse afkomst, dan heb je vanzelf een open blik. Het is vooral een kwestie van positief in het leven staan.”

Haar ideale partner is een zorgzame levensgenieter, een open persoon die goedlachs is. “Mijn ideale man is lief, heeft humor, is gepassioneerd, gedreven. En fysiek? Ik kan op verschillende types vallen, een mooie glimlach en mooie ogen is altijd tof.”

Line Verckist (29) uit Antwerpen

Line werkt als assistente biomedische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, doet onderzoek en geeft les. In haar vrije tijd kiest ze voor volleybal, joggen, reizen en festivals. Een bezige bij dus. Ze heeft bovendien ook een sociale inborst en een groot en warm hart voor vrienden en familie.

Van een politieman met een frituur tot een kampioene kajakken: dit zijn de deelnemers van het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’
Line. Foto: VTM

Drie jaar was ze single. “Ik was een beetje te goed geworden in het vrijgezel zijn”, lacht Line. Daarom durft ze zich als een echte doorzetter te wagen aan het avontuur. “Ik kan wel slecht tegen mijn verlies en laat niet gemakkelijk het achterste van haar tong zien. Maar gelukkig probeer ik graag nieuwe dingen. Ik ben ook een planner. Ik ben graag op tijd, ik kan moeilijk samen zijn met iemand altijd te laat komt.”

De 29-jarige is op zoek naar een partner die optimistisch is, vindingrijk en sociaal. “Ik zoek iemand die initiatief neemt, respect toont en ecologisch bewust is.” Fysiek heeft ze andere wensen, zegt ze: “Ik let vaak op handen en schouders, mooie vingers doen me wel iets. Ik ben zelf 1 meter 70 en heb liefst iemand die groter is. Graag ook een sportieve man die zich verzorgt. Hij mag ruggengraat hebben en voor zijn mening uitkomen.”

‘Blind Getrouwd’, vanaf maandag 28 januari, elke maandag, VTM.

Door tdl,mrra