Roman Bezus verlaat STVV voor AA Gent, Mamadou Sylla maakt mogelijk de omgekeerde beweging

Sint-Truiden gaat akkoord met een vertrek van sterkhouder Roman Bezus naar AA Gent voor 1 miljoen euro. Mamadou Sylla, door AA Gent verhuurd aan Zulte Waregem, zou in de deal betrokken worden en de omgekeerde beweging maken, allicht op uitleenbasis, maar Zulte Waregem ligt momenteel dwars. “Mamadou Sylla staat open voor vertrek naar STVV, maar wij geven geen akkoord”, laat Essevee weten.

vdm, gus, vtvn, jcs

De 28-jarige spelmaker kan in Gent zowel financieel als sportief zijn uitstekende prestaties van vóór Nieuwjaar verzilveren. Bezus droomt van de Oekraïense nationale ploeg en heeft het voorbeeld van zijn landgenoten Igor Plastun en Roman Yaremchuk, die via AA Gent bij de nationale selectie terechtkwamen.

AA Gent bracht vrijdag al een bod uit van 1 miljoen euro, maar STVV vroeg (iets) meer. Zondag, voor de topper AA Gent-Anderlecht, werd er voort onderhandeld en ook gisteren liepen de gesprekken door. STVV onderzocht allicht of één of meer spelers de omgekeerde richting zouden kunnen maken. Dat zou Sylla moeten worden, maar dan moet Zulte Waregem wel willen meewerken. “Mamadou Sylla staat open voor vertrek naar STVV, maar wij geven geen akkoord”, klink het.

Het vertrek van Bezus is een forse aderlating zijn voor coach Marc Brys, die zijn Oekraïense spelmaker graag wilde houden. Maar wat doe je met een speler die met zijn gedachten al elders zit en er mogelijk straks ontevreden bij loopt?

bekijk ook

LEES OOK