Politieman krijgt vuistslag van foutparkeerder in Lede

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Shutterstock

Lede -

In het Oost-Vlaamse Lede heeft een autobestuurder dinsdagmorgen een politieman een vuistslag gegeven, nadat die hem een boete wou geven voor foutparkeren. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De agent is vijf dagen arbeidsongeschikt.

De politie van Erpe-Mere/Lede werd rond 6 uur opgeroepen voor een foutief geparkeerd voertuig in de Nieuwstraat in Lede. “Nadat de eigenaar weigerde het voertuig te verplaatsen, besloot de politie de overtreding te verbaliseren. De overtreder werd hierop verbaal agressief en verstoorde de openbare orde”, zegt parketwoordvoerster Annelies Verstraete. Toen de politie de man bestuurlijk wilde aanhouden, werd de man ook fysiek agressief. “Een van de politie-inspecteurs werd hierop onmiddellijk aangevallen door de verdachte en kreeg onder meer een vuistslag toegediend.”

Het slachtoffer werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte, een 23-jarige man uit Denderleeuw, werd opgepakt. Hij werd onmiddellijk gedagvaard en moet zich voor de correctionele rechtbank in Dendermonde verantwoorden.

Door jvh
VOOR ABONNEES