André Greipel kan ook niet van 18-jarige ‘Remco-killer’ winnen in Gabon, mysterie van fiets zonder renner is opgelost

André Greipel heeft zijn eerste wedstrijdkilometers voor zijn nieuwe werkgever Arkea-Samsic al afgewerkt. De ex-topspurter van Lotto-Soudal is sinds maandag aan de slag in de Ronde van Gabon en strandde voorlopig op een derde, tweede en vijfde plaats. De Italiaan Niccolo Bonifazio (Direct Energie) ging twee keer met de bloemen aan de haal, vandaag ging de winst naar de amper 18-jarige Eritreeër Hailu.

gvdl

Effe vertrouwen tanken in Gabon en mijn werkgever een eerste zege bezorgen! Met die instelling vertrok André Greipel richting Afrika voor het debuut bij zijn nieuwe werkgever Arkea Samsic. Maar zo eenvoudig gaat dat niet. De krachtpatser uit Rostock werd op Afrikaanse bodem voorlopig al twee keer afgetroefd. Niccolo Bonifazio, het ‘enfant terrible’ uit Italië, troefde zijn Duitse tegenstander twee keer op rij af. Voor Bonifazio, ook al debuterend voor een nieuwe werkgever Direct Energie, betekenen de twee zeges wel een serieuze opsteker.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Opvallend, op de finishfoto is te zien hoe een vallende fiets schijnbaar zonder renner over de aankomst komt. De oplossing van het mysterie vindt u in volgende tweet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Intussen is ook de derde etappe afgewerkt. En weer werd het niets voor André Greipel. De Duitser finishte deze keer vijfde. Winst was er niet voor Niccolo Bonifazio maar wel voor de verrassende, 18-jarige Eritreër Biniam Girmay. De 18-jarige Afrikaan haalde het voor Reguigui en Bonifazio die wel leider blijft. Een verrassing? Niet voor wie vorig jaar de carrière van ene Remco Evenepoel van dichtbij volgde. De Eritreeër klopte immers in de eerste rit van Aubel-Thimister-Stavelot het nieuwe Vlaamse wonderkind simpelweg in een spurt met twee. Een naam om te onthouden! ­­­­­

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten