Césars 2019: ‘Girl’ genomineerd voor Franse filmprijzen als beste buitenlandse film

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

De film ‘Girl’ van de Vlaamse regisseur Lukas Dhont is geselecteerd voor de Césars in de categorie beste buitenlandse film. Een van de concurrenten van ‘Girl’ is een andere Belgische film, ‘Nos batailles’ van Guillaume Senez. De Franse filmprijzen worden op vrijdag 22 februari voor de 44ste keer uitgereikt in Parijs.

‘Girl’ en ‘Nos batailles’ nemen het verder op tegen ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ van Martin McDonagh, ‘Hannah’ van Andrea Pallaoro, ‘Shoplifters’ van Hirokazu Kore-eda, ‘Cafarnaúm’ van Nadine Labaki en ‘Cold War’ van Pawel Pawlikowski. Die laatste drie werden dinsdag nog genomineerd voor een Oscar voor Beste niet-Engelstalige film.

De Belgische actrice Virginie Efira is dan weer twee keer genomineerd voor de Franse filmprijzen. Een eerste keer in de categorie Beste Actrice voor haar prestaties in “Un amour impossible” van Catherine Corsini. Andere genomineerden in die categorie zijn de andere Belgische actrice Cécile de France (“Mademoiselle de Joncquières”), Elodie Bouchez (“Pupille”), Léa Drucker (“Jusqu’à la garde”), Adèle Haenel (En liberté), Sandrine Kiberlain (“Pupille”) en Mélanie Thierry (“Jusqu’à la garde”).

Daarnaast maakt Efira ook kans in de categorie Beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in de film ‘Le Grand Bain’ van regisseur Gilles Lellouche. In die categorie neemt ze het op tegen Leila Bekhti (“Grand Bain”), Isabelle Adjani (“Le Monde à nous”), Audrey Tautou (“En Liberté”) en Karin Viard (“Les Chatouilles”).

‘Le Grande Bain’ en ‘Jusqu’à la garde’ zijn met tien nominaties de grootste kanshebbers. De filmprijzen worden op vrijdag 22 februari uitgereikt in Parijs.

Door gjs
VOOR ABONNEES