Ontroerend: superfan Senne krijgt van zijn favoriete basketploeg een ticket voor de NBA-wedstrijd in Londen cadeau

Wuustwezel -

Hij kent alle Giants­spelers bij naam en mist geen enkele wedstrijd. Senne Poppelaars (14) uit Wuustwezel is waarschijnlijk hun grootste fan. Daarom verrasten de Antwerp Giants Senne met een ticket voor een NBA-wedstrijd in Londen.

Een keer per jaar trekt de Amerikaanse basketbalcompetitie naar Londen. Dat veroorzaakt een toestroom aan Europese fans die hun Amerikaanse helden dan eens live aan het werk kunnen zien. Tickets zijn duur en moeilijk te bemachtigen, maar als je in het bestuur van de Antwerp Giants zit… Voorzitter Roger Roels en enkele andere bestuursleden kregen tickets te pakken voor Senne, zijn zus en zijn ouders. Senne en zijn zus kregen ‘court side’-tickets en volgden de wedstrijd tussen de Washington Wizards en de New York Knicks vanop de vijfde rij.

Lichamelijke beperking

Senne heeft sinds zijn geboorte een lichamelijke beperking waardoor hij in een rolstoel zit. Door die rolstoel is het logistiek moeilijk om ver en vaak te reizen. “Die wedstrijd was super”, zegt hij opgewonden. “Het is altijd mijn droom geweest om een NBA-match te gaan kijken. Ik kwam binnen in de O2 Arena en ik kreeg bijna tranen in mijn ogen, zo onder de indruk was ik. Wij zaten vooraan, blijkbaar achter enkele beroemdheden, want voor ons werden veel foto’s gemaakt. Ik kende die mensen niet, maar achteraf hebben we opgezocht wie dat waren. Blijkbaar zaten we achter een paar voetballers uit de Premier League en een YouTube-ster. Ik ben hun namen alweer vergeten.”

Tijdens de rust werd Senne nog getrakteerd op een spectaculaire show van dunkende basketters op een trampoline en op het einde werd de zenuwslopende wedstrijd beslist met een buzzer beater, een punt in de allerlaatste seconde. “De Wizzards wonnen, maar voor mij was het al gelijk. Ik supporter voor de LA Lakers, omdat LeBron James daar speelt.”

(lees verder onder de Facebook-foto’s)

Fantastische reis

Toevallig of niet, net voor Senne de O2 Arena binnenging, stootte hij op Shawn Marion, een ex-NBA-speler die nog bij LeBron gespeeld heeft. “Hij nam zelfs de tijd om met mij op de foto te gaan.”

Senne en zijn gezin bleven nog een paar dagen in Londen. “Heel de reis was fantastisch. Londen is een enorm rolstoelvriendelijke stad, veel beter dan Antwerpen. Alle voetpaden aan zebrapaden zijn verlaagd en ook de bus is makkelijk te gebruiken voor mensen in een rolstoel.”

Sponsoring voor Amerika

Nu Senne geproefd heeft van de sfeer van een NBA-wedstrijd, wordt zijn verlangen om het echte werk te zien in Amerika alleen nog maar groter. Die droom zou wel eens sneller dan verwacht werkelijkheid kunnen worden.

“Guy Brosens, een kennis van ons, doet dit jaar mee aan The Track in Australië. Dat is een loopwedstrijd vergelijkbaar met de Marathon des Sables in Marokko. Hij laat zich sponsoren en verkoopt steunkaarten onder de naam ‘Running and Dunking for Senne’. Met dat geld wil hij ervoor zorgen dat ik in 2020 in New York of Los Angeles een wedstrijd kan bijwonen. Dat zou helemaal fantastisch zijn.”

“Ploegen van mijn hart”

Senne heeft de Giants al uitvoerig bedankt. “Ze willen wel iets van mij in de plaats. Ik moest hen beloven dat ik heel hard zal blijven supporteren. Daar kunnen ze op rekenen. Ook al heb ik nu grote NBA-sterren gezien, BBC Wuustwezel, waar mijn vader vroeger nog speelde en ik hulptrainer ben, en de Antwerp Giants blijven voor altijd de ploegen van mijn hart.”

Door Rebecca Van Remoortere
  • AANGERADEN