Trump laat buik verkleinen en handen vergroten op foto’s

Bron © Gizmodo, BBC

Foto: Instagram

Zijn gezondheid is voortreffelijk en nee, zijn handen zijn niet klein. De Amerikaanse president Trump maakte er een punt van tijdens zijn campagne. En nu blijkt hij die boodschap subtiel kracht bij te zetten door zijn Instagram- en Facebookfoto’s te laten bewerken. De Amerikaanse website Gizmodo vergeleek enkele oorspronkelijke beelden met die op zijn sociale media, en wijst op opmerkelijke verschillen.

President Trump postte onlangs enkele foto’s met quotes op zijn sociale media:

Trump laat buik verkleinen en handen vergroten op foto’s
Trump laat buik verkleinen en handen vergroten op foto’s

Gizmodo vond de orginele beelden, gemaakt door een fotograaf van het Witte Huis, op de Flickr-fotowebsite van het Witte Huis (hier en hier) en legde de originele en bewerkte versies eens over elkaar, zoals hieronder:

Het valt op dat op beide beelden de buik en nek van de president net iets smaller zijn gemaakt, en dat op het tweede beeld de vingers van de president langer zijn gemaakt.

Dat zou weleens niet toevallig kunnen zijn. Al decennialang en vooral tijdens zijn presidentscampagne wordt door tegenstanders zoals Marco Rubio en comedians soms gelachen met wat zij de kleine handen van Trump noemen. Duidelijk geërgerd, verdedigde de president zich daar al herhaaldelijk tegen.

Tijdens zijn campagne benadrukte Trump als oudste kandidaat ook zijn uithoudingsvermogen en goede gezondheid – die hij in contrast plaatste met zijn opponente Hillary Clinton – en liet hij zijn dokter verklaren dat hij blaakte van gezondheid.

Trumps campagneteam weigerde te antwoorden op vragen van Gizmodo over de fotobewerkingen.

Het is in ieder geval niet de eerste keer dat Trump en zijn team betrapt worden op het naar hun hand zetten van foto’s. Zo werden de beelden van zijn eedaflegging strategisch bijgeknipt om het minder te doen opvallen dat er niet zo veel mensen aanwezig waren als op Obama’s eedaflegging.

Trump laat buik verkleinen en handen vergroten op foto’s
De opkomst voor Trump (links) versus Obama (rechts). Foto: REUTERS
Trump laat buik verkleinen en handen vergroten op foto’s
Trump gaf de fotograaf de opdracht de foto bij te snijden zodat het leek alsof er meer volk was. Foto: REUTERS
Door adb
VOOR ABONNEES