Het horrordiner van Twitter-CEO bij Mark Zuckerberg: “Hij doodde een geit en serveerde het vlees… koud”

Jack Dorsey (links), Mark Zuckerberg (rechts) Foto: Isopix

Vraag aan de oprichter van Twitter om zijn meest memorabele ontmoeting met Mark Zuckerberg en je krijgt een heel onsmakelijk verhaal te horen. Zuckerberg nodigde de man uit voor een etentje bij hem thuis, maar in een periode waarin hij enkel dieren at die hij zelf gedood had.

Het was een journalist van het magazine Rolling Stone die Jack Dorsey, de CEO van Twitter, vroeg om zijn meest memorabele ontmoeting met Mark Zuckerberg uit de doeken te doen. Dorsey antwoordde gretig: “Wel, er was dat jaar dat hij enkel at wat hij zelf had gedood. Hij heeft toen geit gemaakt voor mij, voor een diner. Hij heeft de geit gedood.”

“Wel, hij heeft ze vooraf gedood. Dat deed hij met een laser geweer en daarna een mes. Dan stuurde hij ze naar een slager.” Een lasergeweer klonk wel heel geavanceerd voor het doden van een geit, dus vroeg de reporter daar toch even op door, waarna bleek dat het om een stroomstootwapen ging dat de geit tijdelijk verlamde.

“Ze verlammen het, en daarna doden ze het met een mes. Ik vroeg hem nog of we de geit gingen opeten die hij gedood had. Wat hij bevestigde. Ik vroeg of hij al geit gegeten had: ‘Ja, ik vind het heerlijk.’ En daarna vroeg ik of we nog iets anders gingen eten dan geit. Het antwoord? ‘Salade.’”

De geit zat op dat moment al in de oven. “We hebben zo’n 30 minuten gewacht en toen zei hij dat het wel klaar zou zijn. We gaan de eetkamer in, hij zet de geit neer. Ze was koud. Dat was memorabel… Ik weet niet of het nog terug in de oven gezet is, ik heb gewoon mijn salade gegeten.”

Door nkdr
VOOR ABONNEES