Zoon van James Gandolfini kruipt in huid van Tony Soprano, die zijn vader wereldberoemd maakte

De zoon van James Gandolfini, de betreurde acteur die wereldberoemd werd als maffiabaas Tony Soprano, zal het personage van zijn vader vertolken in een nieuwe prequel van The Sopranos. “Het is een eer om het nalatenschap van mijn vader voort te zetten”, zegt Michael Gandolfini bij BBC.

Weinig personages hebben de voorbije decennia zo tot de verbeelding gesproken als Tony Soprano. Een maffiabaas die naar een psychiater gaat en aan de antidepressiva zit: het toonde dat ook mannen met veel macht kwetsbaar kunnen zijn. De serie leverde de acteur die Tony Soprano speelde, de in 2013 overleden James Gandolfini, wereldfaam op.

Regisseur Alan Taylor, die negen afleveringen van de serie heeft geschreven, werkt momenteel aan een prequel van The Sopranos. De film zal ‘The Many Saints of Newark’ als titel dragen. Het meest opvallend is dat de rol van Tony Soprano daarin gespeeld zal worden door de 19-jarige Michael Gandolfini.

Die stapt daarmee in de grote voetsporen van zijn vader. “Ik ben enorm enthousiast”, zei Gandolfini in een mededeling. “Het is een grote eer om het nalatenschap van mijn vader te kunnen voortzetten.”

Door gjs
VOOR ABONNEES