Voorlopig weinig plezier voor André Greipel in Gabon: start twee uur verlaat en in de dranghekken gereden

André Greipel heeft nog maar weinig plezier beleefd aan de Tropicale Amissa Bongo, oftewel de Ronde van Gabon. De Duitse sprinter rijdt er zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor zijn nieuwe werkgever Arkéa Samsic, maar kon er nog niet scoren in de eerste vier etappes. Donderdag werd opnieuw geen succes: Greipel eindigde als derde nadat hij ingesloten geraakte in de massasprint. De zege ging naar de 24-jarige Lorrenzo Manzin.

De vierde rit in de Ronde van Gabon verliep niet van een leien dakje. De start werd met twee uur verlaat omdat de fietsen, de auto’s van de jury en de ziekenwagen niet tijdig op locatie geraakten. De geschiedenis van de 120km durende rit was er eentje om snel te vergeten: 18 renners verzorgden de vlucht van de dag, maar uiteindelijk besliste opnieuw een massaspurt voor de zege.

Een kolfje naar de hand van André Greipel, maar de Duitser had de vorige drie ritten ook nog niet gewonnen en moest ook in de vierde etappe vroegtijdig de remmen dichtknijpen omdat hij in de dranghekken werd gereden door Biniam Girmay. “Ik zat goed geplaatst, maar op het moment dat ik eruit wou koen werd ik richting dranghekken geduwd door Girmay, de winnaar van gisteren”, reageerde Greipel. “Hij werd gedeclasseerd, maar ik heb mijn sprint niet kunnen rijden.”

Door hc, md
AANGERADEN