Deceuninck-Quick Step ‘boycot’ podiumceremonie in Ronde van San Juan, organisatie beboet renners

© Photo News

Leider Julian Alaphilippe, drager van de jongerentrui Remco Evenepoel en de derde uit de rituitslag Alvaro Hodeg gaven na afloop van de vierde etappe in de Ronde van San Juan geen acte de présence op het podium in Villa San Augustin. De ploeg van Deceuninck-Quick Step ‘boycot’ hiermee de organisatie. Al is het volgens woordvoerder Alessandro Tegner geen protestactie door de uitsluiting van Iljo Keisse. De organisatie beboet er niettemin de renners voor.

Bram Vandecapelle

LEES OOK. Fernando Gaviria klopt Peter Sagan en sprint naar tweede ritzege in Ronde van San Juan

“Dit is geen protest. Onze renners voelden zich een beetje moe en niet zo goed in hun vel na de stress en de inspanningen van de afgelopen dagen, dus besloten we hen niet naar de podiumceremonie te laten gaan.” De UCI-regels schrijven nochtans voor dat leiders van klassementen in rondes verplicht zijn deel te nemen aan de podiumceremonie. “Tenzij ze zich ziek of niet goed voelen”, zegt Tegner.

Hoe dan ook, de organisatie van de Ronde van San Juan heeft de podiumboycot van Deceuninck-Quick Step bestraft met 500 Zwitserse Frank boete voor Julian Alaphilippe, 500 Zwitserse frank boete voor Remco Evenepoel, 500 Zwitserse Frank boete voor Alvaro Hodeg en 500 Zwitserse Frank voor ploegleider Davide Bramati. Dat is telkens 440 euro. Daarnaast hebben Alaphilippe en Hodeg elk drie punten aftrek gekregen in het UCI-WorldTour-klassement.

“Uiteraard niet blij”

De woordvoerder van Deceuninck-Quick Step kwam gisteren tijdens zijn verklaring van de ‘boycot’ ook nog eens terug op de uitsluiting van Keisse. “Iedereen weet wat er gebeurd is. Iljo heeft zich daarvoor al uitgebreid geëxcuseerd, en dat vonden wij voldoende om de zaak te laten rusten. Toen Iljo de melding kreeg dat hij niet meer mocht starten, was hij uiteraard niet blij.”

COMMENTAAR. Waarom we niet wakker moeten liggen van de foto van Iljo Keisse, maar wel van de uitspraak van Patrick Lefevere

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt