Wagen boort zich door gevel huis en belandt in keuken

Zwalm -

Een huis op de Hundelgemsebaan raakte vannacht zeer zwaar beschadigd nadat een wagen zich door de gevel boorde. De bestuurder raakte slechts lichtgewond. De bewoner van het huis lag boven te slapen. Ook hij kwam er met de schrik vanaf.

Het ongeval gebeurde omstreeks 03 uur, op de hoek van de Hundelgemsebaan met de Latemdreef in Zwalm. De wagen kwam aangereden vanuit de Latemdreef. Het is vooralsnog niet duidelijk of de bestuurder, een man uit Munte, links dan wel rechts wou afslaan. Hij miste zijn bocht, reed door de vangrails en kwam met een harde knal tot stilstand tegen de gevel van het huis dat daarbij zeer veel schade opliep.

“Het was een enorme klap, het ganse huis daverde”, aldus de bewoner van het huurhuis, Kristof Mincke. “Gelukkig lag ik boven te slapen. Ik vrees dat ik voor lange tijd elders zal moeten wonen. Het huis vertoont aan de buitenkant allerlei barsten en de hoeken zijn helemaal stuk. Een tijd geleden stonden hier betonblokken in plaats van vangrails. Die zouden de wagen wel tegengehouden hebben denk ik.”

Wagen boort zich door gevel huis en belandt in keuken

De brandweer kwam ter plaatse om op te ruimen en het gat in de woning dicht te maken. “Die betonblokken zouden de auto inderdaad tegengehouden hebben, maar de bestuurder van wagen had het er dan waarschijnlijk niet zo goed vanaf gebracht”, aldus schepen Peter Van Den Haute (N-VA) die met de technische dienst een handje kwam toesteken.

Wagen boort zich door gevel huis en belandt in keuken
Wagen boort zich door gevel huis en belandt in keuken
Door dvp
AANGERADEN
Meest recent