DOK zoekt bewoners voor allerlaatste werkjaar

Alex Hanssens en Hans Marly bij hun 'verticale slakkenboerderij' Foto: Frederiek Vande Velde

Gent - DOK, de tijdelijke creatieve werfplek aan de splitsing van de Afrikalaan-Koopvaardijlaan gaat eind april zijn negende en allerlaatste werkjaar in. De plek, waar onder anderen Cirq en Refu Interim hun thuis hebben en waar ook concertorganisator Democrazy actief is, gaat elk jaar op zoek naar nieuwe 'bewoners' die er met een project willen aanwezig zijn.

 De afgelopen twee jaar werkte DOK op een veel kleinere oppervlakte: een deel van het terrein werd afgestaan aan het stadsvernieuwingsproject Oude Dokken. Vorige jaren liepen er op DOK zo'n 40 projecten, waaronder ook een slakkenkwekerij. 2019 wordt het allerlaatste werkjaar voor DOK, en er schreven nu al zo'n vijftiental projecten in. Daar kunnen er dus nog een aantal bij.

 "Het is nu of nooit om ideeën om te zetten in concrete acties" aldus coördinator Liesbeth Vlerick: "DOK wil nadrukkelijk een plek zijn voor nieuwe ideeën, beginnende collectieven en projecten. Die kunnen uit tal van sectoren komen: cultuur, kunst, sport, sociaal-cultureel, ecologie, welzijn of economisch.

Escargand, een voorlopig kleinschalig project van Alex Hanssens en Hans Marly, die op DOK in een aantal kasten slakken kweken, is één van de voorbeelden van 'bewoners'. Een paar maand geleden stelden ze op de nieuwe moestuinbeurs FIT  hun project voor. U kan dat hier herlezen.

Voorstellen indienen kan via mail naar liesbeth@dokgent.be en wel voor 28 februari. Alle info op www.dokgent.be
 

Door Rudy Tollenaere