Courtney toonde álles op Britse nationale tv, nu wil ze naar Songfestival met sexy ‘Fight for Love’

Bron © Metro

Toen Courtney Act vorig jaar deelnam aan de Britse versie van ‘Big Brother’, haalde ze wereldwijd de krantenkoppen dankzij een opvallende kledingmisser. Haar wikkelrok viel af, waardoor Act plots met de billen bloot op de Britse nationale tv te zien was. Ze ontpopte zich wel tot een heus icoon in het ‘Big Brother’-huis en wil nu haar thuisland Australië vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

De wereldberoemde dragqueen Courtney Act wil Australië vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Een kinderdroom, zo vertelt Courtney - echte naam Shane Jenek - aan Metro. “Ik herinner me nog dat ik dacht: mijn moeder is geboren in Denemarken, mijn vader in Duitsland, dus misschien mag ik dan wel naar het Songfestival?” Vanaf het moment dat Australië deel mocht nemen aan het Songfestival, droomde Shane ervan om deel te nemen.

Hij heeft lang aan de weg getimmerd om als Courtney Act de wereld te veroveren, maar dat lijkt intussen wel te lukken. Zijn vermogen wordt geschat op zo’n 2 miljoen dollar, Courtney heeft een eigen laatavondshow en meer dan een miljoen volgers op Instagram.

Shane, of Courtney beter, raakte bekend na haar deelname aan de Australische versie van Idool in 2003. Shane had de eerste dag als zichzelf auditie gedaan, maar zonder succes. Toen hij de volgende dag terugkwam als Courtney, lukte het echter wel om door te stoten naar de halve finale van het programma. Zij werd toen al “vreemd genoeg de meest sexy vrouw in de competitie” genoemd.

Courtney toonde álles op Britse nationale tv, nu wil ze naar Songfestival met sexy ‘Fight for Love’
De opmerkelijke aankomst van Courtney Act in ‘Celebrity Big Brother’ Foto: isopix

Nadat Courtney in 2014 deelnam aan de realityreeks RuPauls Drag Race, waarin RuPaul Charles op zoek gaat naar ‘Americas Next Drag Superstar’, was de roem compleet voor Courtney Act. Ze won het programma niet, maar wist wel een bijzonder succesvolle carrière voor zichzelf uit de brand te slepen en mocht vorig jaar dan ook aantreden in de Britse ‘Celebrity Big Brother’, waar niet alleen haar aankomst, maar ook haar mondigheid en kennis over transgenderisme opvielen. Gedurende haar tijd in het programma gingen er stemmen op dat Courtney eigenhandig meer gedaan had voor de educatie rond transgenders dan het Britse onderwijs in de laatste tien jaar. De titel van het nummer waarmee ze in mei naar het Songfestival wil, kon dus niet passender zijn.

Het moment waarop alles fout liep voor Courtney Act. Video: Big Brother UK

Door nkdr
VOOR ABONNEES