Slechts vier Vlamingen op longlist voor Libris

Bron © BELGA

Johan de Boose is één van de vier Vlaamse genomineerden. Foto: put

De eerste stap naar Libris-winst is gezet. Maandag heeft de jury van de prestigieuze literatuurprijs de longlist met 18 kandidaten bekendgemaakt. Onder hen zijn er amper vier Vlaamse schrijvers. De longlist wordt op 18 maart omgezet in een shortlist met zes overblijvers. Op 6 mei weten we wie met de Libris Literatuur Prijs 2019 gaat lopen.

De vier Vlaamse schrijvers zijn Johan de Boose (‘Het vloekhout’), Charles Ducal (‘Kroniek van een verzonnen leven’), Peter Terrin (‘Patricia’) en Peter Verhelst (‘Voor het vergeten’). De meest ronkende namen onder de Nederlandse genomineerden zijn Ilja Leonard Pfeijffer, Arnon Grunberg en Joke van Leeuwen.

Tezamen met het publiceren van haar longlist, lanceerde de organisatie de webstek www.startjouwleesclub.nl om nog meer mensen te interesseren voor de gekozen boeken en hen te enthousiasmeren om die te gaan lezen. Lezers die zich opgeven op de site, maken kans op prijzen door een leesclub van minimaal twee personen te vormen rond één van de boeken. Onder de prijzen: het bijwonen van de prijsuitreiking tijdens het besloten galadiner, met een overnachting in het Amstel Hotel in Amsterdam.

Door jvh
VOOR ABONNEES