Tom Boonen is geen fan van ‘Tommeke’: “Maar ik heb me erbij neergelegd”

Foto: BELGA

Tom Boonen werd op 25 september 2005 in Madrid wereldkampioen na een spannende wedstrijd. Iedereen kent wel de commentaar van Michel Wuyts toen Boonen vanuit een schijnbaar verloren positie terugkeerde en het alsnog haalde in de sprint: “Tommeke, Tommeke, wat doe je nu?” Maar wat blijkt? Boonen is niet zo’n fan van “Tommeke”...

Humo sprak met Tom Boonen naar aanleiding van de Belga Sport over het WK in Madrid, dat volgende week maandag wordt uitgezonden. Wat hij van de gedenkwaardige oneliner van Michel Wuyts “Tommeke, Tommeke, wat doe je nu?” vindt? “Die is wel goed blijven plakken, hè? (lachje) Ik ben er geen fan van – ‘Tommeke’ hoor ik sowieso niet graag, ik meet 1 meter 94 – maar het is wat het is. Ik heb me erbij neergelegd dat ik er nooit meer vanaf raak.”

Bekijk hieronder nogmaals de finale van het WK in Madrid, met de bewuste quotes van Michel Wuyts op 3:10:

De Belga Sport over het WK van Boonen wordt volgende week maandag op Canvas uitgezonden. Boonen zelf zal echter niet kunnen kijken: “Maandag? Oei, dan zit ik in Brazilië. Nu, ik heb het méégemaakt, da’s het belangrijkste...” (lacht)

“Ik ben zeker van terugval van Remco Evenepoel”

Alle hoop op Belgisch succes is nu op Remco Evenepoel gevestigd. Tom Boonen tempert echter de verwachtingen: “Remco is een heel andere renner dan ik: een ronderenner. Voor de klassiekers verwacht ik meer van Jasper Philipsen . Iemand die in zijn debuutjaar een wedstrijd op hoog niveau in Australië wint: sterk! Dat gaat nu wat verloren in de hype rond Remco.”

“Nu, Remco ís een klasbak. Maar al die aandacht is niet gezond. Of ik een terugslag vrees? Ik ben er zéker van. Dat manneke is 19: als het wat minder gaat, zal dat hard aankomen. Ik twijfel geen seconde aan zijn kwaliteiten, hij is de allerbeste die ik ooit heb gezien bij de jeugd. Maar geef hem tijd. Toen ik op mijn 19de debuteerde bij de profs, kraaide daar geen haan naar. De intimi kenden mij, maar de buitenwereld? Het zal de tijdgeest zijn, zeker?”

Door vml