Minister De Backer wil snoeien in “absurde regels” en haalt Kafka vanonder het stof

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Ontslagnemend minister voor Administratieve Vereenvoudiging Philippe De Backer (Open VLD) roept burgers op om absurde regeltjes en nutteloze overheidsprocedures te melden op kafka.be. “Dan kan mijn opvolger straks meteen beginnen”, zo zegt De Backer in De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Hij stopt binnenkort dan wel met politiek, uitbollen is De Backer niet van plan. Als kersvers minister van Administratieve Vereenvoudiging - een portefeuille die hij erfde van Theo Francken (N-VA) - wil hij nog een paar maanden de strijd opvoeren tegen “absurde regeltjes en procedures bij de overheid”. Formulieren die je zowel geprint als digitaal moet doorsturen, van de ene overheidsdienst naar de andere gestuurd worden...

“Ik roep iedereen die zoiets ondervindt op om dat te melden op kafka.be”, aldus De Backer. Dat meldpunt werd in 2003 opgestart door toenmalig staatssecretaris en partijgenoot Vincent Van Quickenborne. Duizenden mensen lieten hun suggesties achter, wat leidde tot meer dan honderd administratieve vereenvoudigingen. De voorbije jaren kwamen er amper suggesties binnen. De Backer: “Daarom wil ik het weer onder de aandacht brengen. Er is nog veel ruimte voor verbetering”.

AANGERADEN
Meest recent