Michelle Martin opnieuw voor rechter: ex van Dutroux kreeg erfenis, maar beweert dat ze nabestaanden slachtoffers niet kan betalen

Bron © BELGA

Michelle Martin moet donderdag voor de raadkamer verschijnen in Namen (archiefbeeld) Foto: SUDPRESSE

Beez / Namur / Belgrade / Saint-Servais / Saint-Marc / Bouge / Champion / Daussoulx / Flawinne / Malonne / Suarlée / Temploux / Vedrin / Boninne / Cognelée / Gelbressée / Marche-les-Dames / Dave / Jambes / Naninne / Wépion / Wierde / Erpent -

Michelle Martin, de ex van kindermoordenaar Marc Dutroux, moet voor een Belgische rechter verschijnen. De vader en broer van de vermoorde Eefje Lambrecks hebben een klacht ingediend tegen haar. De zaak draait om een valse bewering van Martin dat ze geen financiële middelen zou hebben. Martin zou zelf niet aanwezig zijn, maar zich laten vertegenwoordigen door haar advocaat.

Martin zag in 2001 af van een erfenis van haar moeder. Zo zorgde zij ervoor dat dit geld niet naar de slachtoffers kon gaan, maar wel naar haar eigen kinderen. Ze zou haar onvermogen zelf georganiseerd hebben, een misdrijf waarop in België tot twee jaar cel en een boete van 12.500 euro staat.

Opnieuw voor de rechter

En dat stoot de nabestaanden van de slachtoffers tegen de borst. In februari 2013 diende Leendert Lambrecks een klacht met burgerlijkepartijstelling in tegen Michelle Martin. Hij ging daarmee nog een stap verder dan zijn vader Jean, die net voor de vrijlating van Martin in augustus 2012 al een gewone klacht had ingediend bij het parket van Brussel. Maar in de zomer van 2013 stapte ook Jean naar de onderzoeksrechter om een klacht met burgerlijkepartijstelling in te dienen. Met hun klachten zetten vader en zoon Lambrecks zelf een gerechtelijk onderzoek op gang.

Michelle Martin moet donderdag voor de raadkamer verschijnen, die dan moet oordelen of er voldoende elementen zijn om de zaak voor de correctionele rechtbank te laten komen. Martin zou zelf niet aanwezig zijn, maar zich laten vertegenwoordigen door haar advocaat, meester Stéphane Moreau.

Ex van kindermoordenaar

Dutroux en Martin werden in 1996 gearresteerd in verband met de verdwijning van zes meisjes. Dutroux kreeg levenslang. Martin werd veroordeeld tot dertig jaar cel voor haar rol bij de ontvoering, verkrachting en dood van enkele meisjes. In de zomer van 2012 kwam Martin onder strikte voorwaarden vervroegd vrij.

Play

bekijk ook

Marc Dutroux in de gevangenis van Nijvel

Door mrra
Laad meer berichten...