Eerste lading Tesla’s komt aan in Zeebrugge, Elon Musk zegt bezoek op laatste moment af (maar komt misschien vrijdag)

Bron © belga, l'echo

Foto: Michel Vanneuville/Reuters/Tesla

Brugge -

In de haven van Zeebrugge worden deze week de eerste Tesla’s Model 3 ontvangen, die van daaruit worden verdeeld over de Europese markt. Dat heeft de topman van Tesla, Elon Musk, donderdag op Twitter zelf bevestigd. Musk ging aanvankelijk zelf naar Zeebrugge afzakken, maar dat bezoek werd ‘last minute’ afgelast. Al gaan er geruchten dat de topman vrijdag naar ons land zou afzakken.

Zeebrugge is de grootste autohaven ter wereld. De komst van Tesla werd dan ook verwacht. International Car Operators (ICO) in Zeebrugge verzorgt de behandeling van de elektrische wagens.

Elon Musk zelf zou donderdag naar Zeebrugge afreizen om de komst van de Tesla’s te inspecteren, zo bevestigde een betrouwbare bron aan Belga. Maar op het laatste moment zei de topman zijn bezoek af. Er gaan wel geruchten dat Musk vrijdag dan toch zou komen, maar dat kon nog niet worden bevestigd. Hoeveel wagens precies verscheept zullen worden, is niet meteen bekend.

De wagens passeren allemaal langs ICO, waar de wagens in het afwerkingscentrum aan een laatste controle worden onderworpen voor ze naar autohandelaars verspreid over Europa gaan. Het bedrijf investeert 2,5 miljoen euro in de nieuwe trafiek.

“Bijzonder goed nieuws”

Minister van Financiën en vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) reageert tevreden op het nieuws dat Tesla kiest voor Zeebrugge als Europese invoerhub. “De keuze van Tesla voor de haven van Zeebrugge is bijzonder goed nieuws. Elektrische wagens zijn niet enkel een wissel op de toekomst en goed voor het klimaat. Voor Zeebrugge betekent dit ook een groei van de havenactiviteiten, nieuwe investeringen en extra jobs. De beslissing van Tesla toont ook aan dat België een aantrekkelijke en competitieve investeringslocatie is met heel wat troeven. Onze douanemensen staan klaar om als dienstverlener alles mee in goede banen te leiden.”

Goedkoper

Woensdag raakte nog bekend dat het Model 3 van Tesla goedkoper werd. Het Amerikaanse bedrijf heeft 1.100 dollar (ofwel zo’n 970 euro) van de prijs gedaan. De goedkoopste variant van de Tesla 3 kost in de VS nog 42.900 dollar of 37.740 euro.

Door mtm