Koen Wauters over ‘The voice’-winnaars waar we niets meer van horen: “Bakken talent, maar niet uit het juiste hout gesneden”

Bron © Dag Allemaal

Foto: The Voice van Vlaanderen

Vrijdag mag de kijker zich klaarmaken voor het zesde seizoen van The voice van Vlaanderen. Dat betekent dat er al vijf winnaars het Vlaams muzieklandschap hadden kunnen verrijken. Van sommigen horen we echter niets meer. Hoe kan dat? “Het ligt niet aan welke kansen de kandidaten krijgen, de vraag is of ze die willen grijpen”, aldus coach Koen Wauters.

Al vijf seizoenen lang zit Koen Wauters in de jury van The voice van Vlaanderen. Ook in het nieuwe seizoen, dat vrijdag van start gaat, neemt hij plaats in de bekende rode stoel. De nestor van het programma heeft tal van talent zien passeren en vijf winnaars gekroond. Dat leverde glansrijke carrières op voor Luka, de winnares van vorig seizoen die de zangeres van Hooverphonic werd, en Laura Tesoro, de runner-up in het derde seizoen.

Verkloot

Verder bleef het aardig stil rond de zangers en zangeressen die meededen aan The voice. “Ik kwam onlangs op de fietsbeurs in Kortrijk Glenn tegen, de winnaar van de eerste editie (ook wel bekend als ‘de zingende loodgieter’, nvdr)”, zegt Wauters tegen Dag Allemaal. “Hij zei heel eerlijk: ‘Ik heb het verkloot’. Je mag de tijd nemen om iets te maken, maar Glenn heeft te lang gewacht. En Tom De Man, die won in het jaar dat Laura tweede werd, is een fantastische zanger, maar hij had de ambitie niet en verkoos de zekerheid van een vaste job als leraar.”

Niet uit het juiste hout gesneden

Ook Lola Obasuyi, de winnares van seizoen 4 die uit het team van Wauters kwam, lukte het niet. “Bakken talent maar niet uit het juiste hout gesneden”, zegt de coach nog. “Het ligt dus niet aan welke kansen de kandidaten krijgen, de vraag is of ze die willen grijpen. Ik blijf erbij dat The voice een opstap kan zijn naar meer, ook al is ’t niet altijd makkelijk.”

Door rrln